Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:151930
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu autoru darbi ir pārsvarā objektīvi un informatīvi, jo vairs nav ideoloģijas, kas ietekmētu rakstīto un minētie notikumi ir pietiekami tāli, lai nebūtu neobjektīvisma, tāpēc tiem var ticēt vairāk.
Beileres Dainas, Feldmaņas Ineša un Strangas Aivara grāmatā „Latvija Otrajā pasaules karā (1939- 1945)” ir rakstīts, ka sadarbību starp Latviju un Vāciju sekmēja PSRS politika Baltijā 1940-1941.gadā, Vāciju vērtē kā situācijas noteiktu vienīgo reālo sabiedroto latviešiem, uzsver to, ka, sadarbojoties ar Vāciju latvieši to neuztvēra kā cīņu pret visa antifašistisko koalīciju, uztvēra leģionu kā nākamās Latvijas armijas kodolu, atsevišķās leģiona daļās valdīja antifašistisks noskaņojums un tika apspriesta iespēja nepieciešamības gadījumā aizsargāt Latviju arī pret vāciešiem.
Šo pašu autoru grāmatā „Latvijas vēsture. 20. gadsimts” ir rakstīts, ka iesaukšanas direktīvas noteica, ka obligātajam darba pienākumam pakļautajiem ir jāļauj brīvi izvēlēties vienu no trim dienesta veidiem , taču patiesībā šāda brīva izvēle netika pieļauta un, ka 1944.g. sākumā, lai mazinātu izvairīšanos no iesaukuma, vācu okupācijas iestādes noteica bargus sodus, pat nāvessodu.
Es pati piekrītu mūsdienu autoru viedoklim, kā arī tam, ka, lai gan formāli leģionāri nevarēja cīnīties par brīvu Latviju, viņi tomēr ticēja šādai iespējamībai, jo bija noguruši no Krievijas realizētās politikas, Latvijas teritorijā un attieksmes pret vietējiem iedzīvotājiem. Lai gan Vācijai, protams, bija savi plāni attiecībā uz Latviju, kas gluži nebija nesavtīgi, taču tajā mirklī tā bija vienīgais iespējamais sabiedrotais cīņā pret Krievijas realizēto varu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1354439
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties