Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:151684
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Lietuva    4
  Igaunija    7
  Latvija    9
  Nobeigums    11
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Tā kā mēs tikko iestājāmies Eiropas Savienībā, un līdz ar to paredzama pastiprināta tūristu interese par jaunajām dalībvalstīm, tad man likās interesanti papētīt, kā katra no Baltijas valstīm, izmantojot internetu kā komunikācijas kanālu, cenšas piesaistīt tūristu uzmanību.
Es cerēju atrast konkrētas valsts atbalstītas lapas, kuras lielajā interneta mudžeklī būs viegli atrodamas. No lapām es sagaidīju, ka tās sniegs informāciju par konkrēto valsti, kā arī centīsies palīdzēt tūristam nokļūt šajā valstī un palīdzēs ar ieteikumiem, ko apmeklēt, kur apmesties, kādus specifiskus noteikumus ievērot.
Mans mērķis bija izvērtēt, kura valsts tiek labāk reklamēta un kuras tieši ir labākās interneta mājas lapas, lai varētu iepazīt konkrēto Baltijas valsti.
Lai izvērtētu lapas es izvirzīju dažus kritērijus, kas galvenokārt balstīti uz to, ka šīm lapām vajadzētu kalpot kā ārzemju tūristu informācijas avotiem.
1. Vizuālais izskats – vai lapa izskatās pievilcīga, atbilstoša tās uzdevumam, vai ir izmantoti simboli, kas simbolizē konkrēto valsti.
2. Struktūra – vai informācija lapā ir labi strukturēta, un ir viegli pārvietoties no vienas sadaļas uz otru.
3. Apraksts par valsti – vēsture, valsts iekārta, paražas, tradīcijas, svētki utt.
4. Informācija tūristam – norādītas vietas, kur griezties pēc palīdzības, vietējie likumi, kas var attiekties uz tūristu (satiksmes noteikumi, muitas nodevas, limiti utt.), viesnīcu adreses, apraksti, valūtas kurss, varbūt pat svarīgākie izteicieni vietējā valodā, utt.
5. Tūrisms – vai lapas veidotāji cenšas palīdzēt vietējiem uzņēmumiem nopelnīt uz tūristiem, tas ir, vai lapā ir pieejama informācija par vietējiem uzņēmumiem, izklaides iespējām, utt.
6. Aktualitāte – vai lapa tiek laicīgi atjaunota, tajā neparādās veca informācija, nav jaunākās aktualitātes.

Veicot meklējumus, es atradu tikai vienu lapu, kas informē par Lietuvu, vienu par Igauniju, bet tādu, kas informētu par Latviju, es vispār neatradu. Latvijas gadījumā es izvēlējos apskatīt lapu, kas it kā pilda citas funkcijas, bet to var arī izmantot, lai iegūtu informāciju par Latviju. Tālāk ir dots šo trīs lapu apraksts un mans novērtējums.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties