Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:151321
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Drošība darbā    4
1.2.  Darba aizsardzības vispārīgie principi    6
2.  Darba aizsardzības politika un vēsturiskais pamats    9
2.1.  Vēsturiskas kļūdas darba aizsardzības jomā    10
2.2.  Jaunais darba aizsardzības modelis    10
3.  Drošības sistēmas    12
4.  Drošība, kas jāparedz plānošanas procesā    13
  Secinājumi    16
  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Es secinu, ka tiklīdz Latvija ir iestājusies Eiropas Savienībā, tā visbiežāk tiek apskatīta tāda problēma kā drošība darba vidē, kā arī tiek daudz darīts, lai risinātu problēmas, kas saistītas ar darba drošības apdraudējumu.
2. Mūsdienās neviens darbinieks nevēlas izmaksāt cietušajiem darbiniekiem kompensācijas, kā arī nevēlas, lai tiktu kavēts darbs, tādēļ darba devēji nav ieinteresēti, lai darbinieks iegūtu darba traumas, līdz ar to cenšas nodrošināt drošu darba vidi.
3. Es secinu, ka darbieniekam jājūtas emocionāli ļoti labi, lai viņš justos droši savā darba vietā arī pozitīva saskarsme ar pārējiem darbiniekiem ietekmē viņa drošību.
4. Iepazīstoties ar zinātniskajiem materiāliem es uzzināju, ka darba drošība ir paņēmienu un procedūru kopums, kuru mērķis ir novērst vai samazināt riska faktorus, kas varētu izraisīt nelaimes gadījumus darbā.
5. Apskatot literatūru es secinu, ka diemžēl vēl joprojām ik gadu pasaulē miljoniem cilvēku cieš nelaimes gadījumos darbā, kuros viņi gūst dažāda smaguma traumas - vieglas, smagas ( ar pilnīgu darbaspēju zaudēšanu vai bez tās) un nāvējošas.
6. Es secinu, ka darba vidi veido tā, lai izvairītos no darba vides riska vai mazinātu nenovēršama darba vides riska ietekmi, - šis īpaši jāievēro, uzņēmumu veidojot. Plānojot un organizējot jebkurus darbus uzņēmumā, ir jāievēro darba aizsardzības vispārīgie principi.
7. Darba devējam ir pienākums nodrošināt darbinieku drošību un veselības aizsardzību visos ar darbu saistītos aspektos. Kā arī darbiniekam ir jāievēro darba devēja noteikumi attiecībā uz darba drošību.
8. Es secinu, ka viens no pamatprincipiem, ko pauž jaunā darba vides riska novērtēšana un riska izskaušana vai vismaz samazināšana.
9. Lai izvairītos no riskiem, darba telpām (gan biroja, gan ražošanas telpām, gan noliktavām) ir jāatbilst darba aizsardzības prasībām darba vietās. Galvenais drošības pamatprincips ir kārtība un tīrība.
Manuprāt, manis izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies ir grūti cīnīties par darba drošību, kamēr cilvēki paši neapzinās cik dārga ir dzīvība. Tiklīdz cilvēki sapratīs, ka ar katru var notikt nelaime, tad arī sāks ievērot drošības noteikumus, bet tā nekad nenotiks, jo esam ļoti atšķirīgi, taču, manuprāt viss iet uz labo pusi cilvēki sāk apzināties savas dzīvības vērtību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1330914
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties