Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:150820
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Field research – cilvēku pūlis tiek novērots, pašiem par to nezinot. Šādi var iegūt patiesākus rezultātus, jo pētāmie nezin, ka tiek pētīti, tāpēc uzvedas dabigi un nepiespiesti.
Pieejamie dati – pētnieks datus var iegūt no dažādām iestādēm, pašam neveicot pētījumu. Piemēram, no slimnīcām, sociālajām iestādēm. Šādi ietaupās laiks. Bieži vien dati satur tādu informāciju, kuru nav iespējams iegūt citādāk.
Datu vākšana un analizēšana
Vācot datus, ir jābūt ļoti uzmanīgam, jo pat vismazāka kļūme var izjaukt visus pūliņus, ietekmējot pētījuma galējos rezultātus. Pēc tam dati jāanalizē, jāpaskaidro to nozīme.
Kopsavilkums un rezultātu izplatīšana
Pēc datu iegūšanas un analizēšanas tie ir jāapkopo. Novērtējumā ir jāiekļauj, vai hipotēze ir apstiprināta, teorijas pierādītas, un kas no pētījuma ir iegūts. Rezultātus izplatīt var dažādos veidos, piemēram, nododot publikai, klientiem, sponsoriem, kuri ir ieinteresēti pētījumā. Lai komunicētu ar citiem pētniekiem, pētījums būtu jāprezentē kādā no profesionālu organizāciju sapulcēm.
Laika ierobežojumi
Veicot pētījumu ir jāizplāno, vai projekta veikšanai pietiks laiks. Katrai pētījuma daļas izstrādei ir jāatvēl noteikts laika ilgums. Arī cilvēku daudzums, kuri tiks pētīti, ietekmē pētījuma veikšanas ilgumu. Datu iegūšanas metodes jāpārbauda pirms pētījuma sākšanas, jo var gadīties tā, ka šīs metodes nemaz nav pietiekami efektīvas. Arī datu apkopošana prasa laiku, kuru ir grūti noteikt iesākumā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1330652
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties