Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:150405
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Anšlava Eglīša attēlotie tēli romānā tiek aprakstīti kā gleznā: „Visvaldis bija uzkrītoši skaists. Garš, tievs, tomēr plecīgs un stalts, lokans kā pātagas kāts, nevainojami elegants, apskaužami brīvu un nepiespiestu izturēšanos. Mati viegli cirtodamies, laistījās melni ka darva. Taisna piere, ērgļa deguns, enerģisks, garš smakrs veidoja vīrišķīgi noteiktu, līnijas samērīgu asu profilu.”
Romāna valoda ir bagāta ar ironiskiem aforismiem: „Katrs vīrietis savā ziņā ir sievietes ārsts”, „Sievietes draudzība ir pensija, ko izsniedz invalīdiem.” Salīdzinājumiem: „Suģenieka kundze, resna, liela kā piemineklis”, „laizdams dāmas kā auzu skaras starp pirkstiem”.
Romānā teksts dažviet tiek pasniegts vēstuļu un dzejoļu formā. Anšlavs Eglītis romānā lasītājus uzrunā arī „es” forma: „Bet Imalīns? Dūšīgais Valsts Burvis? Kas notika ar to? Mēs pametām viņu bankas balles priekšvakarā drūmu un norūpējušos. Visi taisījās uz balli, bet viņš gribēja palikt mājās viens pats...”
Socreālisma laikmetam ir raksturīga pazīme, ka romānā parādās bezgala daudz personību un tiek risinātas paralēlas sižeta līnijas.
Kā ļaunais tēls romānā „Līgavu mednieki” parādās visas bagātās personas Suģenieks, Grizelda. Savukārt labais tēls piemīt Elpatam, kurš tā un neieguva savu mērķi, bet beigās padevās un aizbrauca.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties