Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:149538
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Acs optiskie defekti
Acs optiskos defektus rada acs optiskās sistēmas nespēja fokusēt gaismas starus tieši uz tīklenes. To sauc par acs nepareizu refrakciju (laušanas spēju) jeb ametropiju . Pazīstamākie acs optiskie defekti ir tuvredzība, tālredzība un astigmātisms. Šos defektus var koriģēt ar brillēm vai kontaktlēcām.
Tuvredzība (miopija)
Tuvredzība ir redzes izmaiņas, kam raksturīga paralēlu gaismas staru fokusēšanās pirms tīklenes, līdz ar to attālinātus priekšmetus cilvēks redz izplūdušus, neasus. Tuvredzība ir izplatītākais ametropijas veids. Tuvredzība var būt iedzimta vai iegūta. Iegūta tuvredzība visbiežāk parādās un attīstās bērniem 10 – 16 gadu vecumā. Šo redzes izmaiņu iemesli var būt dažādi, piemēram, īpaša acs anatomiskā uzbūve, iedzimtības faktors, stress, palielināta redzes slodze, noteiktas saslimšanas un citi. Tuvredzība tiek koriģēta ar negatīvām lēcām. Atkarībā no miopijas pakāpes (mīnuss lēcas stipruma) ārsts iesaka brilles vai kontaktlēcas pastāvīgai lietošanai, vai tikai tālumam. Aprēķināt, kādā attālumā cilvēks redzēs labi var pēc formulas m="1/F , kur F ir mīnuss lēcu stiprums, m ir attālums (metros) līdz kuram cilvēks varēs brīvi redzēt (tālākais skaidras redzes punkts). …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties