Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:149115
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

UZGAĻI, BIRSTES UN FILTRI.
Pērkot putekļusūcēju, komplektā saņemsiet vairākus maināmus uzgaļus. Uzgaļus vai birstes var nopirkt arī atsevišķi. Noderīga ir turbo birste, kas paredzēta paklāju tīrīšanai. Tās gaisa piedziņas rotējošā suka uzbužina paklāju, atbrīvojot un aizvācot dziļi iespiedušos netīrumus un mājdzīvnieku spalvas.
Putekļusūcēja motora jauda parasti ir norādīta uz korpusa – no 800 līdz pat 2000 W. Jo lielāka jauda, jo vairāk elektroenerģijas tas patērē. Putekļusūcējs, kam ir liela jauda, maksimālā režīmā strādā diezgan skaļi. Ražotāji daļēji spēj klusināt motorus, bet pagaidām vēl neprot mazināt troksni, ko sūcot rada gaisa plūsma.
Jāpievērš uzmanība arī filtriem. HEPA filtrs vai HEPA aktīvās ogles filtrs ir labāks nekā parastais, jo savāc vairāk sīko puteklīšu, kā arī noder cīņā pret putekļu ērcītēm. Turklāt HEPA aktīvās ogles filtrs ne vien attīra gaisu, bet novērš smakas, tāpēc ir neaizvietojams palīgs mājdzīvnieku īpašniekiem un smēķētājiem. Putekļusūcējs ar HEPA filtru vai ūdens filtru der cilvēkiem ar alerģiskām saslimšanām, kā arī ģimenēm, kur aug mazi bērni. Tas jāmaina tikai pēc gada, pusotra. [3]

SECINĀJUMI
Iegādājoties putekļusūcēju, jāpievērš uzmanību ūdens tvertnes tilpumam, elektriskā kabeļa garumam, trokšņu līmenim, svaram, izmēriem.
Īpaši jāpārbauda motora un sūkšanas jauda. Var gadīties, ka no diviem putekļusūcējiem ar pilnīgi vienādu motora jaudu viens tomēr strādā labāk, jo tam ir lielāka sūkšanas jauda.
Nevajadzētu ar parasto putekļusūcēju sūkt ūdeni, slapju paklāju – tā tikai var sabojāt motoru un arī garantijas remonts vairs nebūs spēkā.
Jābūt piesardzīgam, ja piedāvā lielas jaudas putekļusūcēju, kas strādā aizdomīgi klusu. Ražotāji vēl nav iemācījušies būtiski ierobežot troksni.
Izvēloties putekļu sūcēju, nevajadzētu aizmirst, ka to vajadzēs apkopt un rūpēties par pielikumiem.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties