Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:149085
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es esmu izvēlējies tēmu par ūdens sasalšanu, tāpēc, ka gribu zināt to, cik tieši teorijas ir precīzas.
Esmu motivēts uzzināt par dažādu ūdens daudzumu salšanas ilgumu.
Vēlos gūt pierādījumu teorijai, ka ūdens sasalst pie 0o C. Es pārbaudīšu vairākus ūdens daudzumus (cik ilgā laikā tie sasalst). Centīšos saprast, kad ūdens sasalst ātrāk un, kad tas salst ilgāk. Es taisos pārbaudīt to, cik liela ietekme uz ūdens sasalšanas ilgumu ir temperatūrai (vai ūdens sasals vienādi tad, ja temperatūra ledusskapī būs 0o C vai -15o C).
Ūdens sastāvs. Sadalot ūdeni ar līdzstrāvu iegūst, divus tilpumus ūdeņraža un vienu tilpumu skābekļa. Ūdens molekulā nevar būt mazāk par vienu atomu skābekļa un diviem atomiem ūdeņraža. Tātad ūdens formula ir H2O.
Ūdens dabā. Ūdens dabā ir viena no visvairāk izplatītajām vielām. Ar to pārklātas gandrīz ¾ zemeslodes virsmas (okeāni, jūras, ezeri, upes, kā arī milzīgie ledāji ziemeļpolā un dienvidpolā).
Ūdens fizikālās īpašības. Tīrs ūdens ir dzidrs šķidrums bez smaržas un garšas. Plānā slānī tas ir bezkrāsains, bet biezā slānī iegūst zilgani zaļu nokrāsu. Ūdens sasalšanas temperatūra normālā atmosfēras spiedienā ir 0o C, bet viršanas temperatūra – 100o C. Kad ūdens pārvēršas ledū, no 92 tilpumiem ūdens rodas 100 tilpumi ledus un otrādi. Ledus blīvums ir 0,92 g/cm3. Vislielākais blīvums ūdenim ir +4o C temperatūrā. Tad 1 ml ūdens masa ir 1 g. Tātad ūdens blīvums ir 1 g/cm3.
Ūdens sasalstot izplešas. Ja tas sasalst noslēgtā traukā, trauks var pat saplīst. Dabā, ūdenim sasalstot akmeņu un klinšu spraugās, norisinās šo iežu pakāpeniskas sairšanas process (iežu dēdēšana).
Ūdenim ir ļoti liela siltumietilpība. Ūdens lēni sasilst, bet lēni arī atdziest. Šai ūdens īpašībai ir liela nozīme temperatūras regulēšanā uz mūsu planētas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1183893
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties