Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:148620
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Enerģētikas politika ir valsts tautsaimniecības politikas sastāvdaļa, un tās īstenošanas stratēģiju nosaka Ministru kabinets Latvijas enerģētikas nacionālajā programmā, kuru izstrādā 15 gadiem un periodiski – ik pēc pieciem gadiem – koriģē, pamatojoties uz zinātniskajiem pētījumiem, pārmaiņām tautsaimniecībā un tās attīstību, kā arī ņemot vērā starptautiskus faktorus, kuru ietekmē enerģētiku un energoapgādi valstī.
Enerģētika ietekmē arī klimata pārmaiņas. Būtiskākā (83,1%) siltumnīcas efektu izraisošā gāze ir oglekļa dioksīds (CO2), kurš rodas arī sadedzinot fosilo kurināmo. Iepriekšminētie kaitīgo gaisa piesārņojošo vielu samazināšanas pasākumi ir aktuāli arī CO2 samazināšanai gaisā.
Enerģijas ražošanai izmanto atjaunojamos resursus, jeb tā sauktā zaļā enerģija. Turklāt tas nav lēti, jo vējā, tāpat arī mazo ūdens hidroelektrostaciju (HES) ražotās enerģijas tarifs ir dubults. Tomēr, lai arī dārga, ‘’zaļā enerģija’’ ir modē. Patērētājiem tas nozīmē lielākas izmaksas un dārgāku energoresursu, kā uzsver Ekonomikas ministrijas (EM) Enerģētikas departamenta direktors Uģis Sarma: ‘’Tas ir zaļais pienākums, kurš caur Latvenergo iepirkumu jāizpilda visiem elektroenerģijas lietotājiem. ‘’

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties