Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:147839
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Veicot šo darbu, es daudz ko jauna uzzināju, vispirms, es patiešam esmu sajūsmā par Kloda Monē daiļradi, viņa gleznas ir apbrīnojamas un neparastas.
Kloda Monē daiļrade ir apbrīnojama, viņš ir slavens ar to ,ka mēģina mirkļa iespaidu saglabāt gleznā, ar savām karikatūrām, kuras nebija sarkastiskas vai ļaundabīgos nolūkos zīmētas, bet tās skaidri un saprotami izcēla attēlojamās personas individuālās īpatnības.
Kloda Monē darbos visbiežāk ir attēlota Sēnas upe, tās krasti, Normandijas lauki un piekraste ar klintīm, Parīzes bulvāri, ielas, un stacijas. Savos darbos atklāj, ka saules gaisma ne tikai apgaismo priekšmeta virsmu, bet ir viens no dabas pamatelementiem. Monē darbos sīkie krāsu triepieni atgādina mirdzošus gaismas laukumiņus.
Par viņa darbu galveno mērķi izvirzījās gaismas un ūdens refleksu pētīšana un attēlošana dažādās diennakts stundās. Beigās, Klods Monē, savu mākslu noveda pat līdz šķietamam abstraktumam bez formām, līnijām un kontūrām, viss tika pakārtots gaismas un mirkļa neatkārtojamajai burvībai.
Man ļoti patika viņa savdabīgās gleznu sērija -Ruānas katedrāles 1892-1895). Šajā sērijā ir iekļauti 28 darbi, kas ir attēlots sākot no saules lēkta, beidzot ar saules rietu. Mani pārsteidz, cik lielam gribasspēkam ir jābūt, lai sēdētu modes preču veikalā un fiksēt katru iespējamo minūti no saules rieta, lai radītu šīs smalkās krāsu atšķirības.
Par mākslinieka mīļāko motīvu kļūst ūdensrozes, kuras viņš glezno katru vakaru līdz pat mūža nogalei. Šajās gleznās pavisam pazūd horizontālā līnija, paliek tikai ūdens virsma, kurā atspīd mākoņi un uz kuras gulst ūdensrozes, tādā veidā izzūd gleznas stabilitāte un virzošās līnijas.
Es apbrīnoju mākslinieka garo mūžu, kurā viņš pārdzīvoja gan grūtus brīžus, gan mazāk grūtus, bet, manuprāt, visa viņa dzīve bija kā viens liels piedzīvojums un pārdzīvojums, kuras laikā viņam nomira abas sievas, viņš pārcēlās no vienas valsts uz otru, pārcieta trūkuma brīžus un ģimene viņu neatbalstīja. Manuprāt, tādam cilvēkam kāds bija Klods Monē ir jābūt stipram gan fiziski, gan garā, jātic saviem spēkiem un nepadoties, kāds viņš arī bija.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1129411
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties