Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:146598
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  Ēdienu gatavošanas tehnoloģija    8
1.1.  Ēdienu gatavošanas posmi    8
1.2.  Ēdienu gatavošanas palīgmetodes    10
1.3.  Pārtikas piedevas    10
1.4.  Pārtikas piedevu lietošana Latvijā    17
1.5.  E(pārtikas) piedevu saraksts    18
1.6.  Sāldinātāji    21
2.  Vitamīni    26
2.1.  A Vitamīns    26
2.2.  C Vitamīns    29
2.3.  Citi vitamīni    31
3.  Veiktais eksperiments    34
  Secinājumi    40
  Izmantotā literatūra    41
Darba fragmentsAizvērt

Uzturzinātne

Mēs visi ēdam 3-4 reizes dienā un it kā nejūtamies badā. Taču mūsu organismam, lai tas darbotos precīzi un bez traucējumiem, nepieciešamas konkrētas vielas.
Kā, piemēram, automašīnai ir ne tikai vajadzīgs benzīns, bet gan konkrētas markas benzīns, un vēl noteikti eļļa, un bremžu šķidrums, un logu mazgājamais šķidrums, un daudz, kas cits, lai tā ilgi brauktu bez remonta.
Mūsu organisms sastāv no 12 orgānu sistēmām, un katrai sistēmai nepieciešams savs aminoskābju, minerālu, vitamīnu, fermentu un citu vielu komplekts. Sākumā mēs likvidējām iztrūkstošo vielu deficītu, pēc tam panākam šo vielu sabalansētību. Šim nolūkam mums ir vairāk kā 100 nosaukumu produktu.
Ir svarīgi noregulēt organisma darbību tā, lai tas spētu pats pilnvērtīgi funkcionēt un cīnīties ar slimību izraisošajiem faktoriem, nevis neapdomīgi indēt to ar nezināmas izcelsmes un iedarbības ķīmiskām vielām.
Un ļoti patīkama ziņa ir tā, ka mūsu organisms nepārtraukti atjaunojas:
• Kuņģa ģļotādas šūnas atjaunojas trīs dienu laikā,
• ādas šūnas - mēneša laikā,
• asins šūnas- 3- 4 mēnešu laikā,
• pat skrimšļi un kauli atjaunojas, tikai lēnāk.
• Barojot sevi regulāri un pareizi, mēs palīdzam savam organismam atjaunoties un atbrīvoties no daudzām problēmām. Un šim uzturam jābūt sabalansētam, minerālvielām un vitamīniem bagātam, un jāsatur viss, kas nepieciešams pilnvērtīgai šūnu, ne tikai kuņģa darbībai. Izvēloties optimālu uztura politiku, mēs paši spējam būtiski ietekmēt savu labsajūtu un uzlabot dzīves kvalitāti.
Mēs praktizējam kompleksu pieeju veselības saglabāšanā un atjaunošanā, vispirms kopīgi meklējam slimības cēloni, un netērējam spēkus un līdzekļus bezjēdzīgai cīņai ar sekām.
Pareizs un veselīgs uzturs mūsdienās ir ļoti nenoteikti jēdzieni. Pirmkārt, tāpēc, ka ir ļoti daudz dažādi uztura principu virzieni, kas katrs diktē savus noteikumus un sabalansēta uztura piramīdas. Otrkārt, tādēļ, ka, lai cik ļoti tu vēlētos ēst un dzīvot veselīgi, tas vairāk vai mazāk ir atkarīgs no pārtikas ražotājiem un tirgotājiem.
Uzturu nepieciešams izvēlēties ne vien pēc patikas ,bet arī pēc lietderības. Un ASV uztura speciālisti ir izstrādājuši, tā saukto, uztura piramīdu, lai maksimāli uzskatāmi un vienkāršoti iepazīstinātu cilvēkus ar veselīga uztura pamatiem. Piramīda rāda, kāds ir cilvēkam ikdienā nepieciešamā uztura dalījums. Tā precīzi parāda, kādus produktus nepieciešams uzņemt lielos daudzumos, kādus nelielos. Šī piramīda radīta tā, lai mūsu dienas deva kļūtu par veselības, tātad arī normālas ķermeņa masas pamatu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties