Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:145671
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Skeleta funkcijas.
Balsta funkcija. Skelets veido izturīgu organisma karkasu, pie tā piestiprinās mīkstie audi, tas apņem iekšējos orgānus.
Aizsargfunkcija. Kauli aizsargā praktiski visus cilvēka iekšējos orgānus. Galvaskauss un mugurkauls aizsargā centrālo nervu sistēmu; krūšu kurvis – sirdi, plaušas, lielos asinsvadus, aknas un liesu; iegurnis –vēdera dobuma orgānus.
Kustību funkcija. Pie kauliem piestiprinās gandrīz visi skeleta muskuļi. Lielākajai daļai viens gals piestiprinās pie viena kaula, otrs - pie cita kaula. Ķermeņa kustības notiek muskuļiem saraujoties. Šīs muskuļu kontrakcijas pārvieto kaulus, tādējādi, tiek veiktas ķermeņa kustības.
Asinsrade. Pieaugušam cilvēkam plakano kaulu sarkanajās kaulu smadzenēs veidojas asins šūnas - eritrocīti, leikocīti un trombocīti. Cilvēkam piedzimstot, sarkanās asins šūnas jeb eritrocīti veidojas liesā un aknās.
Minerālvielu krātuve. Kauls ir veidots no minerālvielām – Ca un P. Tās piešķir kaulam izturību un veido 2/3 no kopējās kaula masas. Kaulus var uzskatīt par organisma Ca un P krātuvi, jo tajos atrodas aptuveni 95% no visa Ca un 90% no P. Minerālvielas ir nepieciešamas arī citām dzīvības procesu norisēm cilvēka organismā. (Ca nepieciešams muskuļu kontrakcijām, asins recēšanas procesiem, P ietilpst nukleīnskābju sastāvā). Skelets ir saistīts ar praktiski visām orgānu sistēmām.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties