Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Izdevumu veidi, kas saistīti ar nekustamas lietas faktisku tiesisku valdīšanu, to raksturojums un atgūšanas iespējas no lietas īpašnieka

     

    Eseja5 Tiesības

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:145299
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.11.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tātad, ja nekur speciāli nebūs noregulētas tiesības pieprasīt izdevumu atlīdzību par ēkas būvniecību uz valdījumā esošās zemes, zemes valdītājam pēc valdījuma izbeigšanās būs tiesības vienīgi ēku novākt. Zemes valdītājam vienmēr ir jāvienojas ar īpašnieku pirms jebkādas būves celšanas, jo pretējā gadījumā var zaudēt ieguldītos līdzekļus.
Lai varētu izmantot zemi lauksaimniecības nolūkiem, bieži valdītājam ir jāveic zemes transformācija. Zemes transformācija ir pārveidošanas darbi, lai attiecīgo zemes gabalu padarītu par izmantojamu noteiktajiem mērķiem. Piemēram, lai audzētu jebkādus graudaugus vai citus augus. Zemes transformācijas izdevumi arī nebūs pieskaitāmi pie nepieciešamajiem izdevumiem, jo ar šiem izdevumiem parasti tiek palielināta zemes vērtība un nākotnē atdeve no tās. Līdz ar to, transformācijas izdevumus var pieprasīt tikai tad, ja bija attiecīgā vienošanās. Patvaļīgi izdarot transformāciju, zemes valdītāju var saukt pie civiltiesiskās atbildības.
Zemes valdītājs var prasīt izdevumu atlīdzību no īpašnieka, ja gadījumā bija sabojājušās meliorācijas būves vai iekārtas un bija steidzīgi jārisina jautājums par remontu, pretējā gadījumā appludināšanas dēļ zeme varētu zaudēt kvalitāti.
Esejas nobeigumā var izdarīt sekojošu secinājumu, ka nekustamas lietas valdītājs tikai īpašos gadījumos var pieprasīt atlīdzināt izdevumus, kuri bija saistīti ar lietas valdījumu. Galvenais, lai izdevumi tiktu pieskaitīti pie nepieciešamajiem, tāpēc pirms jebkādas darbības veikšanas ir jāizvērtē vai izdevumi ir vajadzīgi lai uzturētu lietas galvenās sastāvdaļas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1344743
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties