Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:143768
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kā negatīvu vērtību mūsdienu Latvijas sabiedrībā varētu minēt naudu un varu. Abi šie jēdzieni mūsu valstī ir ļoti saistīti un iemesli tam varētu būt dažādi, taču, pēc manām domām, galvenais iemesls ir laika ziņā diezgan ilgā atrašanās citas valsts sastāvā, proti, PSRS. Es to izskaidrotu ar to, ka tieši “padomju laikos” nauda un vara bija strikti nodalītas vērtības no sabiedrības. Tā vietā tika potēti sociālistiskas valsts uzskati, kas paredzēja, ka nauda nav galvenā vērtība sabiedrībā. Tāpēc tas ir saprotams, ka pēc PSRS sabrukšanas Latvijas sabiedrībā valdīja uzskats, ka visa pamatā ir nauda, kas darbojas kā labklājības pamats un garants. Tieši šo divu faktoru (naudas un varas) negatīvajā ietekmē ir redzama sabiedrības noslāņošanās turīgajos un mazāk turīgajos, varas pietuvinātajos un pārējos. Šo apstākļu dēļ radās marksisma-ļeņinisma piekritēji, kā arī dažādas komunistiskas valstis, kuru pamatā bija izskaust sabiedrības slāņus un šķiras, lai veidotu vienu kopēju masu.

3) Šo vērtību maiņu varētu ietekmēt dažādi sociāli un politiski notikumi, kā piemēram, valstiskās iekārtas un ideoloģijas maiņa. Kā jau minēju, tad pie dažādām valsts sistēmām sabiedrībai ir atšķirīgi uzskati par vērtībām. Demokrātiskās valstīs kā galvenā vērtība tiek uzskatīta pilsoniskā brīvība, bet valstīs ar sociālistisku iekārtu par galveno vērtību uzskata pilsoņu vienlīdzību, kas, protams, izriet arī no ekonomiskās iekārtas. Lai mainītu visas sabiedrības vērtību sistēmu vairākās kārtās ir jānomainās paaudzēm vai ir jāmaina valsts oficiālā ideoloģija.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties