Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:142354
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lietuvas izglītība sistēma
1. Pirmsskolas izglītība
Paredzēta 5 – 6 gadīgiem bērniem. Pirmsskolas izglītību īsteno pirmsskolas iestādes, kā arī pirmsskolas, kuras iekļautas kādas pamatskolas struktūrā. Kā arī tā var būt īstenota pamatskolās, kā 0.klase. Pirmsskolas izglītība nav obligāta.

2. Sākumskolas izglītība un pamatskolas izglītība
Mācības skolā uzsāk bērni vecumā no 6 līdz 7 gadi. Sistēmā ir iekļautas 10 klases, kuras kopā veido sākumskolas un pamatskolas izglītību. Sākumskolas līmenis ilgst 4 gadus, pamatskolas līmenis ilgst 6 gadus. Mācības noslēdzas ar gala eksāmeniem un skolēni saņem apliecības, ka ir apguvuši sākumskolas un pamatskolas izglītību.

3. Vidusskola
Uzreiz pēc pamatskolas beigšanas var uzsākt mācības vidusskolā. Pēc 8.klases var uzsākt mācības ģimnāzijā un mācīties līdz 12.klasei. 11. un 12.klasē skolēni var izvēlēties mācību priekšmetus, kurus var mācīties atbilstoši savām spējām un interesēm.

4. Arodizglītība
Arodskolā skolēns var uzsākt mācīties 14 gadu vecumā. Arodizglītība paredz, ka skolēni apgūs gan teorētiskās zināšanas, gan praktiskās iemaņas konkrētā arodā. Programmas ir paredzētas 4 dažādiem arodskolu tipiem:
1.tipa arodizglītība pamata arodizglītība jauniešiem no 14 gadiem, kuri nav vēl apguvuši pamatskolas izglītību. Pabeidzot šāda tipa arodskolu skolēns saņems arī apliecību par pamatskolas pabeigšanu.
2.tipa arodizglītība 3 gadīgā izglītība, kura paredzēta skolēniem, kuri jau ir apguvuši pamatskolas izglītību un tie pēc šīs arodskolas saņem diplomu par profesionālas kvalifikācijas piešķiršanu (un kļūst par kvalificētu darbinieku)

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties