Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:141426
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Būvjavas – tas ir saistvielas, ūdens un sīka pildītāja maisījums. Cietēšanas procesa rezultātā iegūst akmeņveidīgu struktūru. Tie ir paredzēti šuvju aizpildei, gabalu materiāla savā starpā sasaistīšanai (mūrēšanas javas); dekoratīvas un aizsardzības apmetuma izgatavošanai (apmetuma javas); tiek izmantots šuvju aizpildei ģipškartona plātņu savienojumiem, lai izlīdzinātu sienu un griestu virsmu (špaktelēšanas javas); no ģipša javas izgatavo bezšuvju grīdu pamatus (bezšuvju grīdas).
Ģipša būvjavām ir pietiekama izturība tikai gaisīgi-sausos nosacījumos. Šīs javu saistvielas lieto virszemes būvēm. Atkarībā no pielietojamā pildītāja izšķir smagas javas (parastais smiltis) ar tilpumsvaru 1500-2200 kg/m3 un vieglas javas (izdedžu smiltis, pumeka smiltis, perlīta smiltis) ar tilpumsvaru līdz 1500 kg/m3.
Būvjavās ieved atšķirīgus piedevas - dispersus piedevas (māli), aktīvus minerālus piedevas (pelnu, diatomītu, trepeļu) vai virspusēji-aktīvus piedevas, saistīšanas palēninātājus.
Ģipša būvjavām ir spiedes stiprība līdz 5 MPa. Tikko izgatavotam javas maisījumam jābūt iestrādājamība, jāaizpildīt visi nelīdzenumi un šuves. Būvjavās kvalitātes definēšanai uzstāda tā kustīgumu, ūdensnoturīgumu, tilpumsvaru, spiedes stiprību un salizturību.

mūrēšanas java

Ģipša mūrēšanas javas ir paredzēti ģipša izstrādājumu (bloku, akmeņu, plātņu) savienojumam, iekšēju apšuvumu piestiprinājumam pie pamatiem sausās telpās. Pielieto to tāpat slīpu velvju, pārsedžu un arku mūrēšanai. Mūrēšanas javas var tikt pielietots nesošo sienu mūrēšanai gan vasarā, gan ziemā. Neatļaujas to pielietojums cokolos un citās vietās, kas pakļautas spēcīgai mitrināšanai. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties