Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:141366
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šajā referātā es rakstīšu par konservatīvismu, liberālismu un nacionālismu. Rakstīšu kā katrs no šiem politikas virzieniem radies, ko nozīmē un kā izpaudies arī Latvijā. Kādu nozīmi tas piešķīris cilvēku dzīvei un kā atspoguļojies politikā. Kā arī kādu iespaidu tie atstājuši uz mūsdienu cilvēku dzīvi un kā tie izpaužas mūsdienās.
Konservatīvisma aizsākums ir meklējams grieķu un romiešu uzskatos un tas balstās uz ideju, - saglabāt kaut ko neskartu. Konservatīvisma izcelsmi ļoti uzsvēra tādi zinātnieki kā Rasels Kērks un Roberts Nisbets.
Termins konservatīvisms, rakstot par politisko ideoloģiju, pirmo reiz tika lietots 19.gs. sākumā. Šīs pārmaiņas aizsākās ar Franču revolūciju.
Viens no pirmajiem autoriem, Edmunds Bērks (1729.-1797) konservatīvisma pamatprincipus formulēja savā grāmatā - Pārdomas par revolūciju Francijā (1790), kur autors pauž savu nožēlu par revolucionāro izaicinājumu senajam režīmam, kurš valdīja pirms tam.
19.gs. Rietumu valstis tika pārveidotas industrializācijas ietekmes rezultātā un bija vērojama liberālisma, sociālisma un racionālisma attīstība. Kamēr šīs ideoloģijas atbalstīja reformas un revolūciju, konservatīvisms turpināja aizstāvēt tradicionālo sociālo kārtību. Konservatīvisma ideju izcelsme būtiski ietekmējusi konservatīvās ideoloģijas tālāko attīstību, konservatīvisma būtību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1144534
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties