Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:140795
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Aristoteļa izpratnē filozofija ir zināšanas, un to iegūšanas veids ir tīrais vērojums. Ar savu koncepciju Aristotelis pasvītroja zināšanu augsto vērtību. Tajā nav šaubu, par to, ka zināšanas varētu neatklāt patiesību. Kā liecina Aristoteļa dzīve un teorētiskā darbība, filozofiju viņš uzskatīja par iegūstamu zināšanu kopumu. Aristotelis bija racionālists (kā visa antīkā filozofija kopumā). Viņa koncepcijā filozofija bija cieši savienota ar zināšanu ieguvi. Aristoteļa koncepcijā filozofija bija ieguvusi šādas iezīmes: universāls skatījums, sistēmas veidošana, pasaules vērojums, praktiskā neieinteresētība, empīriska detalizācija, savienota ar racionālistisko domāšanas veidu.
Aristotelis uzskatāms par pirmo zinātnieku, kuram ētika jau ir atsevišķa zinātne, nodalījusies no filozofijas un daļēji arī no politikas. Viņš ir izstrādājis noteiktu ētikas jēdzienu sistēmu, kura izteikta vairāk vai mazāk precīzos un viennozīmīgos terminos. Ētika tiek piedēvēta arī Aristoteļa filozofiskajam darbam “Nikomaha ētika”, kura ir pati viengabalaina satura un izteiksmes ziņā pabeigtākā, bet ir arī atsevišķi patstāvīgi fragmenti (piemēra, visa V, VIII un IX grāmata). Ir arī daži atkārtojumi (trīsreiz iztirzāta bauda un par dvēseles uzbūvi runāts vairākas reizes). Iepazīstot šo darbu, praktiskās zinātnes viņa izpratnē ir zinātnes par darbību (praksi), ko veic par savu rīcību atbildīgs cilvēks.
Aristotelis savā “Nikomaha ētika” izmantoti citāti galvenokārt no pašiem pazīstamākajiem autoriem, tādiem kā Homērs, Teognīds, kā arī Hēsiods, Sofokls, Eiripīds. Visbiežāk kā citi - citēts Homērs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1309814
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties