Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:137087
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Jebkurai mājsaimniecībai ir visādas vajadzības, kuru apmierināšanai kalpo dažādas preces vai pakalpojumi. Attīstītās valstīs ir arī milzīga izvēle ko pirkt un cik. Mājsaimniecības pieprasījumu ietekmē dažādi faktori, kas bieži ietekmē šo izvēli, piemēram, mājsaimniecību ienākumi ir ierobežoti, tāpēc nav iespējams apmierināt visas vajadzības. Patērētājs ir spiests izvērtēt plašo piedāvāto preču un pakalpojumu klāstu un izvēlēties sev nepieciešamāko.
Galējā derīguma mazināšanās efekts - sasniedzot noteiktu līmeni, apmierinājums kādas preces vai pakalpojuma izmantošanas gaitā sāk mazināties. Ar lietas "derīgumu" jāsaprot tās izmantošanas iespēja. Tādējādi galējais derīgums nosaka to momentu, pēc kura sasniegšanas katra nākamā preces vienība sniedz mazāku apmierinājumu nekā iepriekšējā.
Kopējais derīgums ir kopējā bauda, apmierinājums, ko gūst indivīds, patērējot preces un pakalpojumus. Jo vairāk indivīds patērē, jo lielāks viņa kopējais derīgums.
Pircēju ekonomisko motivāciju nevar izprast bez to psiholoģiskām niansēm. Vienlaikus aktuāla kļūst preču subjektīva novērtējuma problēma. Mājsaimniecību izvēle tirgū un rīcība ir balstīta uz to ieņēmumiem un cenām, par ko maksā saņemot kādu preci vai pakalpojumus. Galējā derīguma teorija pieņem, ka tādā veidā saimniecība ir noteikts ienākums, kuru var tērēt un, ka tas nespēj ietekmēt to preču un pakalpojumu cenas.


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1317745
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties