Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:136604
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tīšā uzmanība. Šīs uzmanības gadījumā tiek aktīvi virzīta cilvēka apziņa uz vajadzīgo- mācībām, darbu. Tīšās uzmanības iezīmes jau sastopamas bērnu rotaļās. Skolas gados šis uzmanības veids kļūst par vadošo. To galvenokārt izsauc personības psihiskais stāvoklis, interese un nepieciešamība doto priekšmetu izzināt. Mācot bērnus vērst savu uzmanību uz nozīmīgāko, pakļaut tuvākās intereses tālākajām, neļaut acumirkļa iespaidiem valdīt pār apziņu, bērnos tiek veidoti uzmanības paradumi. Ne velti uzmanības izkopšanu uzskata par vienu no galvenajiem vecāku uzdevumiem bērnu sagatavošanā skolai. Uz pareizi izveidota uzmanības paraduma pamata tālāk veidojas uzmanība jau kā personības īpašība, ks pauž cilvēka attieksmi pret apkārtējo pasauli, sabiedrību, darbu un sevi pašu.

Pēctīšajai uzmanībai ar tīšo uzmanību kopējs ir tas, ka apziņa vērsta uz noteiktu, vajadzīgu mērķi, savukārt ar netīšo uzmanību kopējs – cilvēks nejūt piepūli, nesasprindzina gribu. Izkopta spēja izraisīt pēctīšo uzmanību, arī grūtu darbu strādāt aizrautīgi – tā ir droša sekmju un panākumu ķīla. Nepietiekama gribētās uzmanības un atmiņas izkopšana pirmsskolas vecumā var būt viens no skolēna izklaidības iemesliem. Svarīgu vietu bērna uzmanības izkopšanā ieņem viņa zinātkāres, izziņas interešu veidošana. Mācot bērnu novērot, saskatīt lietās un parādībās arvien ko jaunu, lasot viņam priekšā grāmatas, atbildot uz mazā jautājumiem, pieaugušie palīdz viņam izveidot sekmīgam mācību darbam nepieciešamos pamatus.
Tēlaini uzmanības darbība līdzinās laternas staram tumsā: to var novirzīt uz dažādiem priekšmetiem, tā izgaismojot un padarot tos redzamus. Nodzēšam gaismu un mēs nekā neredzam.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties