Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:136569
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Laikraksts „Diena”, 31.10.2007.

Policistus nomierina, mediķi un skolotāji, nesagaidot algas kāpumu, protestēs
Policisti, ugunsdzēsēji, robežsargi un cietumsargi nākamgad saņems vidēji par Ls 91 vairāk uz rokas, ārstu un medmāsu bruto alga pieaugs attiecīgi par Ls 80 un Ls 50, bet pedagogs par slodzi uz papīra jaunajā mācību sezonā saņems par Ls 60 vairāk.

Virsraksts – izveidots sarežģīti, jāpārlasa vairākas reizes, lai saprastu. Pārāk garš, manuprāt, arī – deviņi vārdi. Veiksmīgāk būtu izveidot izņemot ārā divdabja teicienu, vai vispār rakstīt, piemēram, „Mediķi un skolotāji protestēs” vai „Daļai valsts iestāžu darbinieku palielinās algas”...
Lids – 40 vārdi. Nekonkrēti izveidots – nesasaucas ar virsrakstu, jo tajā pateikts, ka notiks protests, bet lidā parādās informācija, cik daudz katram nozares pārstāvim pielikts pie algas. Žurnālista subjektivitāte neparādās, ir tikai fakti, bet nav norādīts avots. Ziņa ietver šodienai ļoti aktuālu informāciju visā valstī.

2. Laikraksts „Latvijas Avīze”, 31.10.2007.

Demakova pret izrādēm valdības sēdēs
Kultūras ministre un ārlietu ministra pienākumu izpildītāja Helēna Demakova ir neapmierināta, ka Ministru kabinets savās sēdēs novirzās no plānotās darba kārtības.

Virsraksts – izlasot virsrakstu nav īsti skaidrs, par ko būs ziņa. Man pirmā asociācija bija par teātri un teātra izrādēm, bet kaut kā neticas, jo pieminēta arī kultūras ministre Helēna Demakova un valdības sēdes. Virsrakstā pieci vārdi – garums atbilstošs. Labāk, manuprāt, skanētu virsraksts „Demakova neapmierināta ar Ministru kabineta darbu”.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties