Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:136346
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 29 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Avotu un literatūras apskats    5
1.  Cilvēktiesību attīstība    6
2.  Izplatītākie cilvēktiesību pārkāpumi Latvijā    16
  Secinājumi    30
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    31
  Anotācija    33
  Anotācija svešvalodā    34
  Pielikumi    35
Darba fragmentsAizvērt

Mūsu zinātniski pētnieciskā darba tēma ir „Izplatītākie cilvēktiesību pārkāpumi Latvijā no 1996.-2006.gadam”. Sākotnēji vēlējāmies savu zinātniski pētniecisko darbu veidot par seksuālajām minoritātēm vai rasismu mūsu valstī, bet ņemot vērā faktu, ka termins „cilvēktiesības” aptver abas šīs tēmas, mēs nolēmām pētīt cilvēktiesību pārkāpumus Latvijā, jo šis temats atspoguļo dažādas problēmas, ar ko nākas saskarties cilvēkiem.
Mēs izvēlējāmies pētīt cilvēktiesību pārkāpumus Latvijā laika posmā no 1996.-2006.gadam, jo līdz 1996.gadam Latvijā nebija konkrētas iestādes, kurā vērsties cilvēktiesību pārkāpumu gadījumā, kā arī cilvēkiem nebija informācijas, kā rīkoties, ja pret viņiem tiek veikts kāds cilvēktiesību pārkāpums. Pētīšanu par desmitgadi izvēlējāmies tādēļ, ka informācija par 2007.gada cilvēktiesību pārkāpumiem vēl nav apkopota. Savā zinātniski pētnieciskajā darbā mēs nolēmām uzskaitīt katra gada izplatītākos cilvēktiesību pārkāpumus, kā arī centāmies sniegt priekšstatu par situācijām, kurās tika veikti šie pārkāpumi.
Mūsu zinātniski pētnieciskais darbs ir rakstīts divās daļās. Pirmajā daļā mēs izpētījām, kas ir cilvēktiesības un kā tā ir radušās, attīstījušās Senajā Grieķijā, renesanses un apgaismības laikā, līdz mūsdienām. Otrajā daļā mēs apkopojām izplatītākos cilvēktiesību pārkāpumus Latvijā no 1996.-2006.gadam, cik cilvēki ir informēti par cilvēktiesībām, ko viņi var darīt cilvēktiesību pārkāpuma gadījumā, vai viņiem vispār ir iespēja sevi kaut kā aizstāvēt. Šim darbam ir pievienots pielikums, kurā var aplūkot no Valsts cilvēktiesību biroja gada ziņojumiem ņemto sūdzību pārskatu par cilvēktiesību pārkāpumiem no 1998.- 2006.gadam. Diemžēl šādas sūdzību pārskata tabulas par 1996. un 1997.gadu nav apkopotas, tādēļ izmantojām šo gadu aprakstus, kurus sagatavojis šis birojs.


AVOTU UN LITERATŪRAS APSKATS


Mūsu zinātniski pētnieciskajā darbā, lai noskaidrotu, kas īsti ir cilvēktiesības, mēs izmantojām dokumentāros avotus - Vispārējo Cilvēktiesību deklarāciju no G.Catlaka, J.Ikstena grāmatas „Politika un tiesības”1 un Latvijas Satversmi ar kuru mēs iepazināmies mājas lapā http://www.likumi.lv
Mēs apmeklējām bibliotēku, kur ieguvām grāmatas par cilvēktiesību attīstību Senajā Grieķijā, renesanses un apgaismības laikā, mūsdienās. I. Ziemeles „Cilvēktiesības pasaulē un Latvijā”2 sniedza mums informāciju par cilvēktiesību rašanos un attīstību, J.Bojāra „Starptautiskās tiesības”3 par cilvēktiesību attīstību Pirmā un Otrā pasaules kara laikā, deklarāciju un konvenciju pieņemšanu.
Sadarbojāmies ar Valsts cilvēktiesību biroju, kurš mums ieteica savā darbā izmantot Latvijas cilvēktiesību un Etniskā studija centra grāmatas par cilvēktiesībām Latvijā, kā arī ieteica apmeklēt savu mājas lapu – http://www.vcb.lv. Šajā mājas lapā mēs atradām informāciju par to, ar ko nodarbojas šis birojs. Atradām arī ziņojumus par cilvēktiesību pārkāpumiem gan noteiktā ceturksnī, gan par visu gadu kopumā, kā arī rakstus, intervijas un pētījumus par cilvēktiesībām. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1138852
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties