Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:136076
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Miltu galvenā sastāvdaļa ir ogļhidrāti, galvenokārt ciete. Jo augstāka kviešu vai rudzu miltu šķīra, jo cietes ir vairāk. Zemākās šķiras miltos ir daudz celulozes, taukvielu, olbaltumvielu, minerālvielu un vitamīnu daudzums.
Visvērtīgāka miltu sastāvdaļa ir olbaltumvielas. No to ķīmiskā sastāva un daudzuma ir atkarīga miltu enerģētiskā vērtība un pielietojums maizes cepšanai. Vislielākā nozīme ir kviešu miltu olbaltumvielām, kas, sajaucoties ar ūdeni, uzbriest un veido lipekli, kurš tehnoloģiski ir visvērtīgākā miltu sastāvdaļa. Rudzu milti lipekli neveido, bet tie satur gļotvielas – ogļhidrātus, kas nodrošina miltu mīklas veidošanos.
Miltos ir maz taukvielu – tikai 1-2%. Vairāk to ir zemāko šķiru miltos, jo tajos ir vairāk aleirona kārtas un dīglīša daļiņu. Miltu taukvielas strauji oksidējas un sarūgtē, piešķirot miltiem nepatīkamu rūguma garšu un smaku.
Miltos ir B1, B2, PP, E vitamīni.
No minerālvielām miltos ir nātrija, kālija, kalcija, magnija, fosfora un dzelzs savienojumi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties