Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:135782
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aizmiršana
Parasti cilvēki biežāk cenšas iegaumēt reālus notikumus un informāciju, nevis bezjēdzīgu vielu. Lai cik precīzas vai pilnīgas nebūtu kodēšanas laikā izveidotās informācijas pēdas atmiņā, tās laika gaitā var mainīties. Nespēju atcerēties var noteikt gan procesi, kas norisinās atmiņas pēdu veidošanās laikā, gan procesi, kas notiek to glabāšanās laikā.

Atmiņas individuāli tipoloģiskās īpatnības. Viss iepriekš teiktais attiecas uz cilvēka atmiņas vispārējām likumsakarībām. Bet pastāv arī individuālās atšķirības, ar kurām vienu cilvēku atmiņa atšķiras no citu citu cilvēku atmiņas. Atmiņas individuālās atšķirības var izpausties kā cilvēka dažādu atmiņas veidu attiecības, kad dominē kāds no atmiņas veidiem. Otrs cēlonis, kas nosaka atmiņas individuālās atšķirības, var būt atmiņas darbības procesu attīstības īpatnības. Vieniem raksturīga ātra un noturīga iegaumēšana, ilga saglabāšana un lēna aizmiršana. Turpretim citi ātri iegaumē un ātri aizmirst vai lēni iegaumē un ātri aizmirst. Vēl viena no atmiņas individuālo atšķirību īpatnībām var būt sajūtu , tēlu un domu dominēšana iegaumēšanā un cilvēka atmiņa var būt vairāk orientēta uz iegaumēšanu un tās informācijas saglabāšanu, ko dod sajūtas un uztvere, vai uz informāciju, kas nāk no domāšanas un iztēles.

Secinājumi
Atmiņai cilvēka dzīvē ir ļoti svarīga loma, jo ar tās palīdzību cilvēks uzkrāj zināšanas un var tās izmantot pēc vajadzības.
Var minēt vairākas atmiņas funkcijas:
materiāla iegaumēšana, tā saglabāšana,
reproducēšana un, beidzot, aizmiršana.
Kļūdaini būtu domāt, ka aizmiršana ir nevajadzīga funkcija. Aizmiršana “attīra” atmiņu no neizmantojamām un nevajadzīgām zināšanām, līdz ar to atbrīvojot atmiņā vietu jaunām zināšanām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1347093
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties