Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:134799
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Vēsture   
  Definīcija   
  Mērķi   
  Grupu identifikācija   
  Uzsākot darbu ar grupu   
  Grupu veidi   
Darba fragmentsAizvērt

3)Darba fāze
Trešā fāze sākas tad, kad konfrontācija ir beigusies un grupa spēj apzināties savu patieso mērķi, uzsākt sadarbību, lai kopīgi realizētu mērķi, tā var koncentrēties uzdevumam.
Izveidojas grupas normas, nostabilizējas dalībnieku lomas grupā, vadītājs no kontrolētāja pārtop par koordinētāju.
Dalībnieki jūtas brīvāk, stabilāk, droši izsaka savu viedokli, pieņem jaunievedumus un nepretojas pārmaiņām, bet ir gatavi tās konstruktīvi apspriest un atbalstīt.
Katrs cilvēks grupā ir ieguvis noteiktu statusu un izpilda noteiktas lomas. Grupas dalībnieki izjūt atbalstu no grupas, ir izteikta identifikācija ar grupu, “mēs” izjūta. Grupā notiek pilnvaru deliģēšana starp dalībniekiem, jo svarīgākais jautājums, kam pievērsta grupas dalībnieku uzmanība ir “Kā es varu palīdzēt grupai?”.
Grupas darbā jūtama visu dalībnieku aktīva līdzdalība, kopīga problēmu risināšana konfrontācijas vietā, dalībnieki ir psiholoģiski elastīgi, gatavi pārmaiņām.

4) Sinerģijas fāze
Ceturtā jeb sinerģijas fāze sākas tad, kad dalībnieki identificējas ar grupu, apzinās sevi kā grupas – komandas locekļus.
Šajā fāzē grupas mērķus dalībnieki uzskata par prioritātēm, viņi apzinās, ka tikai kopīgi darbojoties izvirzītie mērķi ir sasniedzami.
Galvenā uzmanība grupā ir vērsta nevis uz savstarpējām attiecībām, bet gan uz kopīgā mērķa sasniegšanu, galvenais jautājums: “Kā mēs varam izdarīt labāk?”.
Atmosfēra grupā ir silta, patīkama, cilvēki jūtas aizsargāti, lepojas ar piederību pie grupas. Šajā grupā viegli tiek pieņemti atšķirīgi viedokļi, ir izteikti augsts radošs potenciāls, grupa nebaidās riskēt.  
Faktiski tikai šajā grupas attīstības stadijā var runāt par grupas pārvēršanos vienotā komandā, kas ne tikai efektīvi funkcionē, bet ļauj katram grupas dalībniekam apmierināt vajadzību pēc pašcieņas.
Grupas savā attīstībā virzās it kā pa spirāli, dažādas pārmaiņas grupas sastāvā, ārējos apstākļos izraisa pārmaiņas dalībnieku savstarpējās attiecībās, un grupa atkal var nonāk kādā no iepriekšējām attīstības fāzēm.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1352540
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties