Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:134410
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Administratīvā akta jēdziens, forma un sastāvdaļas    4
2.  Administratīvā akta izdošana    12
3.  Administratīvā akta apstrīdēšana un pārsūdzēšana    18
  Secinājumi un priekšlikumi    26
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    27
Darba fragmentsAizvērt

Administratīvais akts ir valsts pārvaldes pārstāvju izdots lēmums, kas nosaka kāda tiesības vai pienākumus, tāpēc man šī tēma likās aktuāla, jo iespējams katram var nākties ar šo jautājumu saskarties.
Lai aizstāvētu savas tiesības un intereses, ir nepieciešams zināt administratīvā akta būtību, tā lomu ikdienā, kad tiek noteikta administratīvā akta adresāta darbība. Ir jāzina administratīvā akta sastāvdaļas, tā izdošanas un apstrīdēšanas vai pārsūdzēšanas kārtību, ja rodas tāda nepieciešamība. Cilvēkiem būtu jābūt vairāk informētiem par savām tiesībām šajā administratīvā akta izdošanas procesā un jābūt gataviem aizstāvēt savas tiesības.
Šī darba ietvaros pētījuma objekts būs administratīvā akta jēdziens, sastāvdaļas, izdošana, apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas iespējas un kārtība, kādā tas ir izdarāms.
Darba mērķis ir noskaidrot kādi tiesību avoti un normatīvie akti nosaka administratīvā akta būtību, sastāvdaļas, formu. Tāpat svarīgi ir noskaidrot, kas var izdot administratīvo aktu, kādi noteikumi un kārtība jāievēro to izdodot. Kā kļūda šīs kārtības neievērošanā var padarīt administratīvo aktu par spēkā neesošu. Lai sasniegtu šos mērķus, ir nepieciešams izlasīt un iepazīties ar dažādu mācību literatūru, kur ir aprakstīta administratīvā akta būtība, izdošanas kārtība, tā apstrīdēšanas iespējas un nozīme. Tāpat jāapskata un jāsalīdzina normatīvie tiesību akti, kuros ir minēta informācija, kas attiecas uz administratīvo aktu.
Šajā darbā tiek izmantota salīdzinošā metode, kad tiek salīdzināti administratīvā akta jēdziena skaidrojumi dažādos normatīvajos aktos, izdarīti secinājumi par kopīgajām sastāvdaļām šajās definīcijās. Tāpat tiek izmantota deskriptīvā metode, kad tiek aprakstītas iespējas administratīvo aktu apstrīdēt un pārsūdzēt.
Pētījums notiek studiju gada otrajā pusē, kad pēc darba temata iesniegšanas tiek meklēti dažādi informācijas avoti, kas attiecas uz pētāmo tēmu. Ņemot vērā šī darba apjomu un nelielo laika periodu darbā informācijas analīze un secinājumu izdarīšana tiek veikta pamatojoties uz Latvijas Republikas normatīvo aktu bāzes, kas nosaka jautājumus kas saistīti ar administratīvo aktu, kā arī dažādu autoru zinātniskajām publikācijām par šo tēmu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties