Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:133797
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ir individuālie un summārie absolūtie lielumi.
Individuālie absolūtie lielumi izsaka statistiskā kopuma atsevišķām vienībām piemītošo pētāmās pazīmes lielumu, piemēram, ģimeņu statistiskā katrs ģimenes lielums ir individuāls absolūts lielums. Individuālos absolūtos lielumus iegūst tikai ar statistisko novērošanu. Tie nerāda, kādas ir statistiskās likumsakarības, bet tie ir nepieciešami likumsakarību izzināšanai un labākai izprašanai. Individuālie absolūtie lielumi par katru kopuma vienību ir pamats sadalījuma rindu izveidošanai un statistiskajiem grupējumiem. Individuālu absolūto lielumu veidā iespējams visracionālāk uzkrāt sākotnējo informāciju, lai to, apvienojot dažādās grupās, pēc vajadzības izmantotu gan zinātniskajos pētījumos, gan arī kā konkrētu izziņas materiālu.
Individualizētas informācijas izmantošana dod iespēju paplašināt statistikas metožu klāstu un padziļināt pētāmo parādību analīzi, kā arī iegūt precīzākus vispārinošus rādītājus. Individuālie lielumi ir nepieciešami matemātisko metožu lietošanai statistiskās pētīšanas procesā. Automatizētās valsts statistikas sistēmas apstākļos, kad radītas automatizētas datu bankas (ADB) un funkcionē lieljaudas ātrdarbīgas elektroniskās skaitļošanas mašīnas, ievērojami atvieglināta ir individuālo absolūto lielumu glabāšana informācijas tehniskajos nesējos, kā arī racionāla un ātra to apstrādāšana. Tas palielina individuālo absolūto lielumu nozīmi statistikā.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1120697
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties