Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:130939
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Referāta izklāsts    3
  Referātam izmantotie materiāli    8
Darba fragmentsAizvērt

Latviešu dzejnieks, kurš dzimis Slokas pagasta Ragaciemā. Latviešu dzjenieks, kurš pēc Tukuma 1.vidusskolas absolvēšanas 1952.gadā uzsācis un 1959.gadā pabeidzis studijas LVU vēstures un filozofijas fakultātē neklātienē. Vēlāk beidzis Augstākas literatūras kursus Maskavā Maksima Gorkija Pasaules literatūras institūtā (1964.g.).
Imants ziedonis – apņēmīgs, entuziastisks, radošs un brīvs savās gara izpausmēs.
Ziedonis ir dzejnieks, epifāniju autors, kā arī aprakstu, pasaku, dažādu apcerju un eseju autors. Dzejnieks, kura daiļdarbi tulkoti vairākās pasaules tautu valodās, tostarp franču, zviedru, rumāņu, tadžiku, igauņu, kā arī krievu, vācu, lietuviešu u.c. valodās.
Pirms sava talanta izlaišanas brīvībā studiju gados I.Ziedonis strādājis dažādus gadījuma darbus, sākot ar bibliotekāra un beidzot ar ceļu remontstrādnieka darbiem. Šie pavisam nepiemērotie darbi šādam dižgaram redzami nav nomākuši ne viņa spējas, ne iedvesmu jauniem darbiem. Tā 1961.gadā iznāk Ziedoņa pirmais dzejas krājums „Zemes un Sapņu smilts.”
Imants Ziedonis plašāk pazīstams ar pasakām „Krāsainās pasakas”, „Blēņas un pasakas” u.c., dzejas krājumiem „Motocikls” (1965), „Es ieeju sevī” (1968), „Kā svece deg” (1971), kā arī „Epifāniju” 1.grāmatu (1971)un 2.grāmatu (1974).
Rakstīšana noteikti ir bijusi Ziedoņa īstā sutība. Bieži sastopami cilvēki, kuri apzinās to, ko vēlas sasniegt nākotnē tieši studiju laikā, pēc skolas beigšanas u.tml.. Tā arī Ziedonis „sēdēju verandā, un pēkšņi kā apskaidrotība – sajutu, ka mīlu šo pasauli, ar visiem suņiem, zemi un ūdeņiem. Es tik ļoti mīļoju (kā saka Ojārs Vācietis), ka tas bija obligāti jāpauž...” to sapratis studiju gados.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1232908
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties