Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:130638
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  KULTŪRISMS UN TĀ VĒSTURE    5
1.1.  Kas ir Bodybuilding jeb kultūrisms?    5
1.2.  Kultūrisma vēsture    6
2.  MUSKUĻU AUDZĒŠANA    9
2.1.  Treniņš – tā būtība, metodes un kļūdas    9
2.1.1.  Būtība    9
2.1.2.  Metodes    9
2.1.3.  Visbiežāk pieļautās kļūdas    13
2.2.  Miesas būves tipi un to trnēšanas pamatprincipi    15
2.2.1.  Miesas būves tipi    15
2.2.2.  Treniņa pamatprincipi saskaņā ar miesas būves tipu    16
2.3.  Muskuļu grupas un to trenēšana    18
2.4.  Uzturs    23
2.4.1.  Olbaltumvielas (proteīni)    23
2.4.2.  Ogļhidrāti    23
2.4.3.  Tauki    24
2.4.4.  Vitamīni    25
2.4.5.  Minerālvielas    29
2.4.6.  Ūdens    30
2.4.7.  Steroīdi    31
2.5.  Pārtrenēšanās un muskuļu atjaunošanās    33
3.  KULTŪRISMS – SPORTS VISA MŪŽA GARUMĀ    34
  SECINĀJUMI    36
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    38
  PIELIKUMS    39
Darba fragmentsAizvērt

Šī darba mērķis ir noskaidrot kultūrisma rašanos un būtību, lai iegūtu plašākas zināšanas par šo sporta veidu, atklāt kultūrisma pozitīvo un negatīvo pusi un noskaidrot kultūrisma popularitātes iemeslu. Mūsu uzdevums ir pētnieka izziņu apmierināšana jautājumā par to, kāpēc kultūrisms saista visai plašas sabiedrības daļas uzmanību, informācijas savākšana un sistematizēšana, kultūrisma plusu un mīnusu izvērtēšana, pareizi treniņi un treniņu programmas izstrāde, ķermeņa uzbūves un muskuļu grupu vispārīga apskate. Mūsu izstrādes metodes ir vispārējas literatūras studēšana un analīze, interneta materiālu apkopošana un apstrāde, respondentu viedokļu izzināšana un praktiski vērojumi un sava pieredze.

Hipotēze.
Kultūrisms ir izplatīta parādība, ar kuru aizraujas arvien vairāk cilvēku, lai iegūtu spēcīgāku un atlētiskāku ķermeni.

Tēmas izvēles pamatojums
Šādu darba tēmu mēs izvēlējāmies jo mums ir interese par šo sporta veidu, kā arī augošā popularitāte un tās iemesli, ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē.
Kā jau visi zēni, arī mēs bērnībā, redzot Amerikāņu filmas ar muskuļotiem, spēcīgiem varoņiem, piemēram, ar Arnoldu Švarceneigeru, Silvestru Stalloni, Žanu Klodu van Dammi un daudziem citiem, gribējām viņiem līdzināties, gan varonībā, gan arī spēkā. Bijām gatavi darīt visu, lai kļūtu līdzīgi saviem iemīļotajiem varoņiem.
Pirmo reizi apmeklējot trenažieru zāli mēs jutāmies lieki, īsti nesapratām, ko darīt. Tad mums radās interese un patiesa degsme par šo sporta veidu. Sākām ievākt vispārēju informāciju, lai saprastu šī sporta būtību un jēgu.
Pasaulē ir daudz un dažādu sporta veidu. Lielāko daļu no tiem mēs zinām, bet ir sporta veidi, kuri pasaulē nav tik plaši pazīstami.
Bodibildings pirms vairākiem gadiem piederēja pie ne tik ļoti pazīstamiem sporta veidiem, taču gadu gaitā tas ir attīstījies un nu jau ir populārs visā pasaulē. Tā popularitāte ceļas ar katru gadu vairākās pasaules valstīs un tajā iesaistās arvien vairāk cilvēku. Vairākās vietās jau notiek augsta līmeņa sacensības, kuras izplatītas ne tikai bodībildinga rašanās vietā – ASV, bet arī Dienvidamerikā un visā Eiropā.
Bodibildingam ir acīmredzamas pozitīvās puses. Cilvēki attīsta savu ķermeni, muskulatūru, izturību un spēku, iegūst estētiski skaistu ķermeni. Regulāri un pareizi treniņi stiprina veselību un palielina pašnovērtējumu, un iemāca būt pacietīgam un apņēmīgākam. Tie neatstāj tikai fizisku, bet bieži vien arī psiholoģisku labumu. Tas parāda cilvēkam, ka ar smagu darbu var panākt labus rezultātus.
Taču šīm sporta veidam attīstoties, paralēli atklājās tā negatīvā puse – steroīdu lietošana, pārmērīgi treniņi un elku kults pusaudžu vidū. Cilvēki ir gatavi uz visu, lai iegūtu muskuļotu ķermeni, pat, ja tas nozīme sabojāt savu veselību.
Šajā darbā mēs centīsimies izzināt bodībildinga būtību un popularitātes iemeslus, kā arī izvērtēt pozitīvās un negatīvās iezīmes.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties