Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:130239
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir kultūra? Un kas ir laime? Kaut arī šie jēdzieni ir definēti gudrās grāmatās, es to skaidrojumiem pilnībā piekrist nevaru. Katrs cilvēks saprot ar šiem vārdiem ko citu, tāpēc būs grūti runāt par kaut ko konkrētu un viennozīmīgu. Paši jēdzieni “kultūra” un “laime” ir nepastāvīgi. To nozīme un skaidrojums nepārtraukti mainās. Mēs šos jēdzienus varam vienīgi kaut kā konkretizēt, un mēģināt izprast.

Kultūra.

Divi dažādi skaidrojumi:
“Kultūra – materiālo un garīgo vērtību kopums, kuras cilvēce radījusi un rada sabiedriski vēsturiskās prakses procesā un kuras raksturo vēsturiski sasniegto sabiedrības attīstības pakāpi; universāls veselums, jēgas vienība, kas katram reģionam, vēsturiskajam laikmetam, etnosam piešķir savu neatkārtojamību; cilvēcības forma, eksistences veids un tehnoloģija, kas realizējas noteiktās mentalitātes formās un eksistenciālajos arhetipos.”
“Kultūra ir nevis cilvēka pastāvēšanai ārēju priekšmetu vai produktu kopums, bet gan “iekšēja forma”, kas pieļauj un nodrošina cilvēka dzīvi. Tā šķiet izzināta (vai izzināma) un pati par sevi saprotama, tomēr joprojām saglabā savu noslēpumaino sākotni, jo cilvēks ir tajā iedzimis, ieaudzis un saaudzis ar to. Kultūru var salīdzināt ar cilvēka dzimšanu. Cilvēks nāk pasaulē kopā ar dzimšanas noslēpumu, ko tiecas atminēt un izprast.”…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1153522
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties