Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:129816
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tika sniegta dezinformācijas par Sniedziņa darbībām Dzīvnieku fermā, viņš tika apmelots, un lai celtu Napoleona prestižu visi viņa nopelni tika piedēvēti viņiem. Un dzīvniekiem likās, ka viņi kaut ko tādu atceras, ka sniedziņš ir nodevējs. Ar laiku labie darbi aizmirsās un no sniegtās informācijas Sniedziņš kļuva par fermas nodevēju, bet Napoleons cēlsirdīgs vadonis.
Tika celtas dzirnavas, kas bija visu fermas dzīvnieku rūpala, simbols viņu spējām un brīvībai. Par dzirnavām viņi nedomāja kā par iespēju iegūt vairāk barības, bet kā par savas brīvības apliecinājumu un personīgu rūpi. Un kad dzirnavas tika uzceltas, bet tās uzspridzināja, kaimiņu fermas īpašnieks, par mācību dzīvnieku fermai, viss ko teica cūkas bija, nekas uzcelsim jaunas, galvenais, ka uzvarējām šajā kaujā. Bet dzīvnieki, bija tik ļoti smagi strādājuši, neēduši, negulējuši.
Autoritārisms fermā izplatījās ļoti ātri, kad par vadoni tika iecelts Napoleons, protams, jāpiemin arī viņa sargsuņi, ko Napoleons izaudzināja par saviem sargiem. Ja tu domā, ka esi ticis no vienas varas vaļā, to vietu vienmēr ieņem kāda cita vara. Un tagad dzīve fermā bija tikpat slikta, ja ne vēl sliktāka. Par instrumentiem izmantoja runāšanu, ideoloģiju, dziesmas, varu, izmantošanu visbeidzot cūkas palika līdzīgas tiem radījumiem ko dzīvnieki visvairāk ienīda- cilvēkiem.
Visi dzīvnieki ir vienlīdzīgi, bet daži dzīvnieki ir vienlīdzīgāki par citiem.
Un tā ir vienmēr un visur, tas nekad neizmainīsies, kamēr cilvēki pastāvēs, vienmēr, jebkurā sabiedrībā, kāds būs pārāks par citiem. Un ja ņem vērā, ka dzīvnieki šajā pasakā ir domāti cilvēki, tad jebkurā cilvēku grupā ir līderi un autoritatīvas varas kārotāji.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1241561
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties