Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:129412
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Internetbanku lietošana pēdējo gadu laikā ir kļuvusi aiz vien populārāka. Tas skaidrojams ar moderno tehnoloģiju ienākšanu iedzīvotāju dzīvē un laika lietderīgu izmantošanu, jo norēķināties internetbankā ir daudz reiz ātrāk un ērtāk, kā doties uz bankas filiāli.
Attēlā Nr. 2.1. ir uzskatāmi redzams, ka ar katru gadu palielinās internetbanku lietotāju skaits. 2002.gadā internetbanku lietoja tikai 310 tūkstoši iedzīvotāju, turklāt 2005.gadā lietotāju skaits jau sasniedz 521 tūkstoti, kas ir gandrīz 210 tūkstošiem vairāk internetbanku lietotāju nekā 2002.gadā. Straujš kāpums internetbanku lietotāju skaitā ir no 20005.gada līdz 2007.gadam, 2007.gadā lietotāju skaits jau sasniedz 963 tūkstošus, salīdzinājumā ar 2005.gadu lietotāju skaits ir palielinājis gandrīz divas reizes, un 2009.gadā lietotāju skaits jau ir 1 272 tūkstoši lietotāju, tas nozīmē, ka pašlaik internetbanku lieto jau katrs otrais Latvijas iedzīvotājs.

2.1.att., Internetbanku lietotāju skaits Latvijā 2002.-2009.gadā, tūkst.1
Internetbanku lietotāju skaita pieaugums skaidrojams ar to, ka palielinās interneta nozīme cilvēku ikdienā kā arī globālās krīzes apstākļos bankas samazina filiāļu skaitu, līdz ar to banku klientiem nav iespējas veikt maksājumus vai citas operācijas banku filiālēs, kur tas iepriekš bija iespējams izdarīt. Autors uzskata, ka tuvāko gadu laikā internetbanku lietos daudz vairāk Latvijas iedzīvotāju nekā tas ir līdz šim, kad lieto gandrīz katrs otrais Latvijas iedzīvotājs.
Pēc autors domām, internetbankas lietotāju skaita palielinājums ir tāpēc, ka veikt pārskaitījumus uz citu banku, vai tās pašas bankas ietvaros izmaksā daudz lētāk, nekā veikt pārskaitījumus bankas filiālēs, tā klienti ietaupa naudas līdzekļus un laiku.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties