Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:128318
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Vēsture    3
2.  Biznesa kultūra Latvijā    4
2.1.  Iepazīšanas un iepazīstināšana    7
2.2.  Sasveicināšana    8
2.3.  Sarunas    10
2.4.  Telefona sarunas    11
2.5.  Ģerbšanas stils    13
3.  Latvijas Biznesa kultūras analīze    14
  Secinājumi    16
  Bibliagrāfisko norāžu saraksts    17
Darba fragmentsAizvērt

Mūsu ikdienā ienāk bizness, kas izmaina gan cilvēku, gan viņu attiecībaa. Aicinājums pēc ētikas biznesā bieži vien atgādina misianāra darbību. Tik nepieņemams daudziem lieks pats vārdu „ētika” un „bizness” savienojums. Saskaršanās ar dzīvi viņos ir nostiprinājusi pārliecību,ka biznesā ētika,godīgums ir neiespējami,vismaz kapitāla sakotnējās uzkrāšanas periodā.Pēc viņu domām,ētika labākajā gadījumā var būt “luksus prece”,ko šad tad var atļauties pēc tam,kad biznesā jau iekarotas stabilas pozīcijas.Ikdienā neizbēgama ir nežēlīga konkurence, kur izdzīvo stiprākais,apsviedīgais,mainīgākais.

Ētika (no gr.”ethos” – tikums,paraža) ir īpaša cilvēku rīcības un uzvedības pašregulācijas veids.Tā balstās uz cilvēku sirdsapziņu, pienākuma apziņu,godu un atbildību.Tieši tāpēc ētika ir efektīvāka nekā likums.Tā ir efektīvāka arī par reliģiju,kas balstās uz bailēm no Dieva soda.Ētiska cilvēks brīvi izvēlas labo,taisnīgo,patieso.Šīs vērtības nosaka arī viņa attieksmi pret citiem cilvēkiem,neatkarīgi no viņu ieņemamā stāvokļa sabiedrībā,tautu un pat cilvēci kopumā.
Etiķete – sabiedrībā pieņemtas vai augstākstāvošu instanču noteiktas uzvedības normas. Vārdu etiķete var aizvietot ar vārdu – pieklājība. Etiķete nosaka saskarsmes noteikumus starp dažādiem dzimumiem, vecumiem, sociālām, profesionālām un citām sabiedrības grupām. Ievērojot etiķeti, cilvēku sabiedrība kļūst vienotāka un precīzāka. Nereti eksperti etiķeti definē kā komunikatīvās uzvedības paraugu (ideālu), bet saskarsmes kultūru uzskata par reālo etiķeti. Etiķete ir sabiedrības komunicēšanās stabilizācijas mehānisms, kas palīdz atrast kompromisu pēc savstarpēji pieņemamiem noteikumiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties