Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:127206
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Latvijā ir visi tiesiskas valsts priekšnoteikumi. Arī valsts pārvaldes iekārtas likums mums ir šobrīd progresīvākais pasaulē. Tas, protams, nenozīmē, ka mums ir visspējīgākā valsts pārvalde. [1] Tas nozīmē tikai to, ka mums ir dota iespēja, kuru vajadzētu piepildīt ar saturu, vēlams saprātīgā laikā periodā. Tiesiskas valsts programmas darbības pamatā ir mūsu pārliecība, ka Latvijā ir jābūt neatkarīgai, uzticamai un pieejamai tiesu varai; ka cilvēkiem ir dotas reālas iespējas paust savu viedokli.
Es uzskatu, ka Latvija ir tiesiska valsts, lai gan ļoti bieži rodas šaubas par to. Bet, lai nešaubītos ir jāatceras, ka mums katram ir dotas tiesības būt brīvam, ja vien neesam pārkāpuši likumu, kurš paredz sodu. Mēs dzīvojam demokrātiskā valstī un no tā izriet, ka mums ir vairāk tiesību nekā varbūt mēs to apzināmies.
Cilvēku apziņā pastāv zināmas vērtības, kas ir augstākas par tiesībām. Šīs vērtības ir: patiesība, prāts, sirdsapziņa, godīgums, brīvība, brālība, taisnība. Tiesībām un likumiem ir jāsatur šīs vērtības un jāsekmē to realizācija dzīvē, jo tikai tad cilvēki pret likumiem izturēsies pozitīvi un labprātīgi tos ievēros. Lai likums dominētu, nepieciešams, lai tas atbilstu un kalpotu sabiedrības interesēm, lai tas būtu saistīts ar cilvēcisko un sabiedrisko esamību, pareizi izteiktu sociālos mērķus, kalpotu to sasniegšanai un ne tikai visas tautas, bet katra pilsoņa labā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1319945
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties