Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:127022
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Zinātniskās valodas stils.
“2008.-2009. gada globālā finanšu krīze ir apjomīgākā finanšu krīze kopš lielās depresijas, kas turpinās arī pašlaik. 2008. gada septembrī bija vērojamas pirmās krīzes pazīmes, kad ASV likvidējās, apturēja darbību vai sašaurinājās vairāki finanšu sektora uzņēmumi. Jau vairākus mēnešus pirms septembra dažādos finanšu žurnālos tika izteikti brīdinājumi par sagaidāmo krīzi, analizējot vairāku vadošo ASV un Eiropas kredītiestāžu stabilitāti, sakarā ar krīzi hipotekāro kredītu nozarē.

1.Lietišķo rakstu valodas stils.

“Pārdodu mašīnu “Ford Charger”, 2002.gada, manuālā ātrumkārba, 3,5 litru ‘’V8’’ motors, divi riepu komplekti ‘’Goodyear’’, nobraukums ap 200000 km, labā stāvoklī. Pārdodu, jo arī mani skārusi ekonomiskā krīze, steidzami. Cena apspriežama, apmēram LS 7500, . Mani sauc Andris, zvaniet vakaros, tel. 29783821.”

Teksts paša rakstīts. Tekstā lietota neitrāla leksika, viennozīmīgi vārdi, autors cenšas īsi un objektīvi sniegt informāciju par pārdodamo preci. Izmantots daudz īpašvārdu: Ford Charger, V8, Goodyear, Andris. Darbības vārdi 1. un 3. formā. Izmantoti vienkārši teikumi.

1.Publicistikas valodas stils.

“Valsts prezidentam Valdim Zatleram ir saprotama tautas vēlme prasīt ar "dzirdes un redzes problēmām" sirgstošās Saeimas atlaišanu, taču uz ekonomikas sabrukuma sliekšņa esošā Latvija jaunu neskaidrības periodu nevar atļauties. Šādi īsumā var raksturot otrdienas vakara runā pausto V. Zatlera argumentāciju, kādēļ viņš nolēmis ļaut parlamentāriešiem turpināt darbu. Pauzdams pārliecību, ka viņa izteiktais ultimāts pirms divarpus mēnešiem ir nesis augļus, prezidents nāca klajā ar jauniem uzdevumiem Saeimai un valdībai. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1111373
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties