Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:126873
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Tūrisms aizsargājamās dabas teritorijā    4
  Teiču un Krustkalnu dabas rezervāti    6
  Gaujas Nacionālais parks    8
  Secinājumi    11
  Literatūras saraksts    12
  Pielikums    13
Darba fragmentsAizvērt

Referāta uzdevums ir noteikt aizsargājamo dabas teritoriju piedāvātās iespējas tūristiem, noskaidrot kā apvienot dabas aizsardzību ar tūrismu un tā iespējamību.
Referāta mērķis ir iepazīstināt ar piedāvātajām iespējām tūristiem dabas aizsargājamās teritorijās, kā arī nedaudz ar dabas aizsardzību, lai cilvēkiem rastos priekšstats, kas tad ir dabas aizsardzība un aizsargājamās teritorijas.
Šādu tēmu izvēlējos, jo pagājušajās semestrī mums augstskolā lasīja lekcijas ekoloģijā, šīs lekcijas mani ieinteresēja dabas aizsardzībā un lika aizdomāties par situāciju, kas ir Latvijā, kā arī tāpēc, ka daba man ir tuva, es dzīvoju laukos un nepārtraukti esmu saskarē ar dabu un redzu postu kādu cilvēce nodara tam no kā nākusi. Un ceru turpmāko profesionālo izaugsmi saistīt ar dabas tūrismu, tāpēc savlaicīgi sāku par to interesēties. Tūrisms dabas aizsargājamās teritorijās un dabas aizsardzība ir nozīmīga daļa no dabas tūrisma resursiem .
Tā kā referāts tēma ir tūrisma resursu izvērtējumu balstoties uz konkrētu ģeogrāfisku piesaisti, es apskatīšu divu dabas rezervātu- Teiču un Krustklanu piedāvātās iespējas tūrismam, kā arī Gaujas Nacionālā parka piedāvājumu, un salīdzināšu to piedāvājumus un iespējas.
Tūrisms aizsargājamās dabas teritorijās
Tūrisms dabas aizsargājamās teritorijās pieder pie dabas tūrisma , kas ir tūrisma veids, kura mērķis ir izzināt dabu, apskatīt raksturīgas ainavas, biotopus, novērot augus un dzīvniekus dabiskajos apstākļos, kā arī izglītoties dabas aizsardzības jautājumos. Tūrisma nozares viens no galvenajiem uzdevumiem ir nodrošināt tūrisma harmonisku attīstību saskaņā ar dabas aizsardzību tā, lai tūrisms nenonāktu pretrunā ar dabas aizsardzību, kā arī veicināt kultūrvēsturiskā un dabas mantojuma saglabāšanu un racionālu izmantošanu, nodrošināt kultūras un dabas tūrisma attīstību.
Latvijā aizsargājamās teritorijas iedala šādās kategorijās: dabas rezervāti, nacionālie parki, biosfēras rezervāti, dabas parki, dabas pieminekļi, dabas liegumi un aizsargājamo ainavu apvidi. Pie mums ir trīs nacionālie parki – Gaujas, Slīteres un Ķemeru, Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāts un četri dabas rezervāti – Grīņu, Moricsalas, Krustkalnu un Teiču.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1127583
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties