Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:126097
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Braucot mājās pēc lekcijām, satiku vienu interesantu. Runājām par visu – par studijām, par savu vietu dzīvē, par sabiedrību. Tad viņa pateica frāzi, kas man „iesēdās” galvā. Viņa teica: „Šodienas sabiedrībai trūkst garīgo vērtību”. Teikums, ko bieži lieto vecāku gadu cilvēki un politiķi.
Tomēr tas mani ieinteresēja. Vai man ir garīgās vērtības? Vai manai ģimenei tādas ir? Kas ir garīgās vērtības? Kādas tās ir? Kāpēc viņu trūkst un kā cilvēki zina, ka to trūkst? Kā garīgās vērtības var atšķirt no citām vērtībām? Šajā jautājumu drūzmā sapratu, ka nezinu KAS IR GARĪGĀS VĒRTĪBAS.
Kas ir vērtības? Kaut – kas ļoti vērtīgs un svarīgs cilvēka dzīvē. Ja jau vērtīgs, tātad to var novērtēt. Pēc vispārpieņemtām normām, ja var novērtēt, tad tas ir taustāms, materiāls. Ja jau svarīgs, tad to var nosvērt, tātad arī taustāms un materiāls. Pēc vispārpieņemtām normām nosvērt un novērtēt var tikai matēriju. Kas ir nevērtības? Kaut kas nevērtīgs un nesvarīgs cilvēka dzīvē. Kam nav nekādas vērtības un nav svara. Interesanti.
Ko es priekš sevis uzskatu par vērtībām?
Izglītība man ir vērtība. Kas ir izglītība? Vai diploms? Nē, man izglītība ir zināšanu ieguves process un tas ir ārkārtīgi svarīgs. Vai zināšanu ieguves procesu var novērtēt un nosvērt? It kā nē. Tātad, zināšanu ieguves process = izglītība ir nevērtība.
Veselība man ir vērtība. Kas ir veselība? Tā ir slimību neesamība un sava fiziskā ķermeņa pozitīva funkcionēšana, tā ir apziņa, ka es savā ķermenī jūtos labi un komfortabli. Vai to var nosvērt un novērtēt? It kā nē. Tātad. slimību neesamība un sava fiziskā ķermeņa pozitīva funkcionēšana, apziņa = veselība ir nevērtības.
Finansiālā stabilitāte man ir vērtība. Ne jau nauda, kas par vērtību ir bleķa aplīši un apzīmēti papīri. Kas ir finansiālā stabilitāte? Tā ir drošības sajūta. Vai to var novērtēt un nosvērt? It kā nē. Tātad, drošības sajūta = finansiālā stabilitāte ir nevērtības.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties