Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:125806
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Secinājumi
1. Uzņēmuma likviditātes rādītāju koeficenti ir normas robežās visu pārskata periodu, tas norāda, ka uzņēmums ir finansiāli stabilitāts un spēj segt gan savas īstermiņa, gan ilgtermiņa saistības.
2. Likviditātes starpseguma rādītājs visu pārskata periodu ir virs teorētiskā normatīva, bet šis rādītājs ir vērtējams piesardzīgi, jo apskatot uzņēmuma bilances kopsavilkumu ir redzama tendence vairāku gadu garumā saglabāties augstiem debitoru parādiem, kas bilancē nav izdalīti likvīdos un nelikvīdos pircēju un piegādātāju parādos.
3. Likviditātes analīze norāda, ka vidēji gandrīz pusi no īstermiņa saistībām uzņēmums var segt nekavējoties, jo vislikvīdāko aktīvu apjoms visā pārskata periodā sastāda ievērojamu daļu no visiem apgrozāmajiem līdzekļiem.
4. Uzņēmuma maksātspējas rādītāji ir normas robežās – finanšu līdzsvara koeficents 2007.gada beigās bija palielinājies divas reizes – tas leicina par augstu finansiālo saistību īpatsvaru kopējā uzņēmuma līdzekļu apjomā – bilances kopsavilkumā ir redzams, ka būtiski palielinājušās uzņēmuma īstermiņa saistības. Tomēr procentu seguma rādītājs visu pārskata periodu ievērojami pārsniedz teorētisko robežu, kas ir skaidrojams ar lielo naudas līdzekļu uzkrājumu.

Priekšlikumi
1. Uzskatāmākais precīzas uzņēmuma likviditātes noteikšanas traucējošais faktors ir visu debitoru parādu ieskaitīšana īstermiņa pircēju un piegādātāju parādos. Uzņēmumam būtu jāpārskata un jāizanalizē vai šie parādi nākotnē tiks segti. Precīzākai uzņēmuma finansiālā stāvokļa noteikšanai būtu nepieciešams zināt vai daļa nebūtu norakstāma kā neatgūstami parādi.
2. Uzņāmumam bankas kontā par kuriem netiek saņemti procentu maksājumi, kā arī lielas īstermiņa saistības par kurām ir jāmaksā procentu maksājumi – būtu jāizvērtē vai nav izdevīgi nosegt daļu īstermiņa saistību ar rīcībā esošajiem naudas līdzekļiem, tādejādi ietaupot procentu maksājumus par kredītu.
3. Bilances aktīvu un pasīvu sadaļu salīdzinājumu analīze parāda, ka uzņēmumam var rasties likviditātes problēmas lielā īstermiņu saistību un debitoru parādu apjoma dēļ. Uzņēmumam jāveicina daudz straujāka piegādātāju un pircēju parādu apmaksa, lai nebūtu nepieciešama jaunu kredītu ņemšana un šo līdzekļu izmantošana pamatdarbības nodrošināšanai.
4. Redzot uzņēmuma lielās īstermiņa saistības un dabitoru parādu apjomus uzņēmumam būtu nepieciešams sākt veidot pašu kapitāla rezerves, kuras varētu izmantot iepriekš neparedzētu izdevumu. Attiecīgi, ja rastos grūtības sagt īstermiņa saistības vai turpinātu pieaugt debitoru parādu apjoms.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1312292
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties