Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:124955
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Seksuālnoziegums, tā aspekti    4
1.1.  Sociālpsiholoģiskie pamati    5
1.2.  Psihiātriskie aspekti    7
1.3.  Seksuālnoziedznieku tipi    8
2.  Seksuālnoziegumu veidi    14
3.  Seksuālnoziegumu izmeklēšanas vispārīgas īpatnības    17
4.  Atsevišķu seksuālnoziegumu veidu izmeklēšanas specifika    21
4.1.  Vardarbīgo seksuālnoziegumu izmeklēšana    21
4.2.  Nevardarbīgie seksuālnoziegumi pret nepilngadīgo    22
4.3  Pērējie seksuālnoziegumi    26
  Secinājumi    30
  Izmantotās literatūras saraksts    32
Darba fragmentsAizvērt

Darba temats ir seksuālnoziegumu izmeklēšana. Tātad, šīs darbs ir pirmkārt par indivīdiem, kuru vēlme apmierināt savu dzimumtieksmi nereti dominē pāri ētikas un tiesību normām, un tie ir spējīgi izdarīt seksuālnoziegumus. Kas ir seksuālnoziegums? Tās ir pirmais jautājums uz kuru mums jāatbild darbā. Pastāv vairākas teorijas un koncepcijas kāpēc cilvēki pastrādā seksuālnoziegumus. Viena no tiem ir victim precipitation koncepcija. Tos mēs arī apskātīsim. Ir ļoti svarīgi saprast kāpēc?! Tikai saprotot noziedznieka motivāciju ir iespējams viņu notvērt un varbūt labot. Tāpēc darbā mēs apskātīsim seksuālnozieguma sociālpsiholoģiskus pamatus, tādus kā agresija, noziedznieka vecums un dzimums, personības patoloģiskie traucējumi utt., kā arī galvenos psihiatriskus aspektus.
Tālāk mēs mēģināsim izšķīrt vairākus seksuālo noziedznieku tipus, piemēram tādus, kā pedofīli, izvarotāji, sadisti, psihopāti. Kā ir zināms ‘īsto’ izvarotāju veidošanās procesā fantāzijām ir ļoti milzīga loma, tomēr, ne visi, kas sapņo par izvarošanu ir izvarotāji. Kāda atšķirībā noziedznieku fantāzijam ir no nevardarbīgo vīriešu fantāzijam? Kur ir tā robeža? Ar ko vārmaki atšķiras no mums - pārējiem?
Mēs iztirzāsim seksuālnoziegumus, kas ir ietverti Krimināllikuma XVI nodaļā ‘Noziedzīgi nodarījumi pret tikumību un dzimumneaizskaramību’ un vairākus citus noziedzīgus nodarījumus, kas jākvalificē atbilstoši citiem Krimināllikuma pantiem, bet kuru pamatā ir noziedznieka vēlme apmierināt savu dzimumtieksmi un tāpēc to izmeklēšanā jāievēro seksuālnoziegumiem analogas īpatnības un metodiku.
Tiesībsargājošo institūciju redzes lokā seksuālais noziedznieks, galvenokārt, nokļūst 4 gadījumos: 1. Pēc izdarīta seksuālnozieguma, kad policijā saņemts cietušās/ā rakstisks iesniegums vai mutisks ziņojums. 2. Kad seksuāls noziegums vēl nav izdarīts, bet ir uzrakstīts iesniegums policijai vai izteikts mutiskas paziņojums izteiktu velmi veikt seksuālu noziegumu vai bijis mēģinājums to darīt. 3. Kad iesniegumu ir uzrakstījusi kāda trešā fiziska vai juridiska persona par viņai zināmu (vai aizdomām) seksuālas vardarbības faktu. 4. Kriminālvajāšana tiek uzsākata pēc publikācijām presē vai citos masu saziņas līdzekļos.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1121985
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties