Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:124436
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Tādēļ, ievērojot kriminālpolicijas apkarojamo noziegumu visai lielo daudzveidību un to īpatnības, acīmredzot lietderīgi būtu specializētus masu mediju analizētājus ieviest tieši to struktūrvienību sastāvā, kuru darbībai nozīmīga informācija visbiežāk parādās presē. Tā vispirms varētu būt ekonomikas kriminālpolicija, jo publicētās informācijas analīze šajā jomā ļauj savlaicīgi pamanīt iespējami gatavojamos vai notiekošos saimnieciskos noziegumus. Automašīnu zādzību apkarošanas struktūrām būtu lietderīga autoservisu, mašīnu un to rezerves daļu un pat dokumentu pārdošanas sludinājumu rūpīga analīze. Pat tikumības policijas un cilvēktirdzniecības apkarotāju darbs nav domājams bez dažādu intīmklubu un individuāla intīmservisa sludinājuma nepārtrauktas izpētes un analīzes.
Pēdējos gados ir pierādījies, ka arī interneta portālu pastāvīga pārlūkošana var dot neaizstājamu labumu noziegumu atklāšanā. Tā 2007.gadā Drošības policijai šādā ceļā izdevās atklāt uzbrukumu Rīgā uz ielas kādam ārzemniekam un viņa māsai. Cietušie visai sīki aprakstīja uzbrucēju divu jaunu sieviešu ārējā veidola pazīmes un operatīvais darbinieks, pārlūkojot interneta portālu Draugiem.lv tajā sazīmēja vienai no viņām līdzīgu personu. Ielādējot šo attēlu savā datorā un izprintējot, tas KPL noteiktajā kārtībā- starp divu līdzīgu personu attēliem- tika uzrādīts atpazīšanai cietušajiem un tie abi sievieti atpazina. Pēc tam tika noskaidroti atpazītās identitātes dati, viņa atrasta un aizturēta un kopā ar savu draudzeni- otru uzbrucēju, abas sauktas pie kriminālatbildības.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties