Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:124399
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Karš – vardarbīga cīņa starp valstīm vai vienas valsts tautām vai politiskiem grupējumiem, civilizētajā sabiedrībā īpaši smags ārkārtējs stāvoklis, kad cilvēku masveida nonāvēšana ir ne vien atļauta, bet kļūst par uzdevumu. Karotāju mērķis ir ne vien panākt, lai pretinieks vairs nespētu aizstāvēties un tāpēc savas izdzīvošanas vārdā pieņemtu uzvarētāja piedāvātās turpmākās rīcības noteikumus. Karošana ir iekšpolitikas un ārpolitikas turpināšana ar specifiskiem vardarbīgiem līdzekļiem. Karš ir faktors, kas radikāli pasliktina iedzīvotāju stāvokli, traucē cilvēku un sociālo problēmu atrisināšanu.
Sabiedrība ir kā sarežģīts funkcionējošs un patstāvīgs organisms, kurā ir savi likumi, procesi un likumsakarības. Taču kā jebkurā organismā, tā arī sabiedrībā notiek novirzes no normas. Karš ir tieši tāda novirze, kas izraisa sabiedrības ierastajā funkcionēšanā nobīdes un bieži vien arī paralīzi.
Pēc daudzu antīkā laika un viduslaiku zinātnieku un domātāju uzskatiem, pirmatnējie laiki bija vienīgais vēstures miera periods, bet pirmatnējais cilvēks bija ļoti miermīlīga būtne, kurai nebija nekādas tieksmes uz agresiju un kareivīgumu.
Pētot cilvēces un pasaules vēsturi, redzams, ka karš ir tik pat sena parādība kā pati cilvēce. Jau aizvēsturē cilvēki izmantoja karu kā savu pretrunu un domstarpību atrisinātāju.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties