Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:123347
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
Latvijas Banka ar tās rīcībā esošajiem monetārās politikas līdzekļiem var veiksmīgi ietekmēt naudas piedāvājumu, cenu stabilitāti valstī un ekonomisko un finansiālo izaugsmi.
Monetārā politika ir svarīga valsts ekonomiskā, ar tās palīdzību var salīdzinoši veiksmīgi pārvarēt ekonomiskās krīzes.
Realizējot monetāro politiku centrālai bankai ļoti cieši jāsadarbojas ar valdību, kas realizē fiskālo politiku un jākontrolē situācija ārvalstīs. Centrālā banka ar savu monetāro politiku regulē naudas piedāvājumu, bet valdība ar savu fiskālo politiku- pieprasījumu, lai neiestātos naudas deficīts vai pārpalikums, monetārai un fiskālai politikai ir jābūt saskaņotai, lai varētu sasniegt līdzsvaru. Centrālās bankas rīcībā ir visai plašs monetārās politikas instrumentu klāsts un pareizai instrumenta izvēlei un tā laicīgai izmantošanai ir svarīga nozīme cenu stabilitātes nodrošināšanā, kas ir centrālo banku galamērķis.
Izvērtējot Latvijas Bankas monetāro politiku, var secināt, ka tā atbilst noteiktajiem mērķiem un ilgtermiņā ir nodrošinājusi cenu un valūtas maiņas kursa stabilitāti Latvijā. Tomēr līdz ar krīzes iestāšanos Latvijas Bankas monetārai politikai jāpievērš lielāka uzmanība, jo tā ir cieši saistīta ar valdības fiskālo politiku un var tikt pakļauta riskam.
Tuvākajā nākotnē Latvijas Bankai priekšā ir liels uzdevums - eiro ieviešana un sagatavošanās eiro ieviešanai, kā arī iestāšanās EMS, kas nozīmē, ka Latvijā tiks īstenota Eiropas Centrālās bankas monetārā politika un lietoti tādi paši monetārās politikas instrumenti kā citur eiro zonā.


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1329479
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties