Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:123158
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir pirmais, kas ienāk prātā, kad dzirdat vārdu Pitagors? Noteikti Pitagora teorēma, jo skolas laikā tā tika kārtīgi mācīta. Kurš gan kārtīgs skolnieks nav ticis galā ar šo mācību tēmu, neizreiķinājis kādu uzdevumu.
Paraugoties vēsturē, mēs pamanām, ka Pitagora teorēma nav vienīgā lieta ko tas ir izgudrojis. Pitagors bija tiešam ļoti varens sava laika cilvēks. Viņš ir spējis kārtīgi paceļot pa Eiropu un Āfriku, iekrājot tur savas zināšanas.
Šis ievērojamais cilvēks ir dzimis starp 600. un 590. gadu p.m.ē. Taču šī informācija nav līdz galam skaidra – pastāv vairākas versijas, kad tieši Pitagors dzimis. Ir materiāli, kas apliecina, ka Pitagors ir nodzīvojis pat 100 gadus. Pitagora vecāki bija cēlušies no Jonijas – Egejas jūras Samas salas. Ir ļoti interesanti, ka Pitagors piedzimis vecāku ceļojuma laikā Sīrijā, Sīdonas pilsētā. Pitagora piedzimšanu bija pareģojis pats Delfu orākuls.
Ir zināms, ka Pitagors jaunībā ir nodzīvojis ilgu laiku Ēģiptē, tur viņš uzkrāja daudz zināšanas, īpaši matemātikā. Pēc tam viņš aizceļoja uz Babiloniju. Tur viņš esot nodzīvojis apmēram 12 gadus. Babilonijā viņš ir uzkrājis zināšanas ne tikai matemātikā, bet arī astronomijā.
Tad 530. gadā Pitagors atriezies dzimtenē, bet ilgi tur neuzkavējies, devies uz grieķu kolonistu pilsētu Krotoni Itālijā.
Savu daudzo ceļojumu laikā Pitagors esot ticies ar ēģiptiešu un feniķiešu magiem, babiloniešiem, indiešiem, ebrejiem, arī gailu druītiem. Dzīvojot ebreju sabiedrībā, no ebreju svēto rakstu mācītājiem - rabīniem – daudz uzzinājis par Mozu un viņa mācību.
Pitagors pilnībā pārzināja Austrumu un Rietumu ezoteriskās skolas, bija iniciēts ēģiptiešu, babiloniešu un haldejiešu mistērijās. Ēģiptē viņš ticis iesvētīts priesteru kārtā. Viņš esot pārzinājis ēģiptiešu valodu un hieroglifus, apguvis astronomiju un astroloģiju.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties