Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:122045
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

6. Raksturojiet komerciālo, baņķieru, hipotekāro un patērētāju kredītu. Kredīta veidi atkarībā no termiņa.
• Komerciālā kredīta attiecības veidojas tad, ja preces, pakalpojumus pārdod ar maksājuma atlikšanu uz vēlāku laiku. Īstenojas naudas maksāšanas funkcijas paveids. Maksājums šeit saistās ar parādu, ar kredītu. Kredīta objekts ir pārdotās preces. Pārdošanas brīdī prece netiek apmaksāta, bet kreditēta. Parāda dzēšana saskaņā ar vienošanos notiek pēc zināmā laikā. Vienošanās aptver arī procentu nomaksas grafiku. Komerciālais kredīts aptver arī preču pārdošanu uz nomaksu.
• Baņķieru kredīts atrisina naudas problēmu investīcijām jaunās nozarēs, kur jāapsteidz konkurents. No uzņēmējdarbības un kredīta atmaksas viedokļa būtiska nozīme ir baņķieru kredīta termiņam. Šos termiņus regulē investīciju projekti, dod iespēju aizņemtajiem līdzekļiem veikt lielāku vai mazāku aprišu skaitu, sekmē intensīvāku uzņēmējdarbību, lai kredītu laikā dzēstu. Ir īstermiņa kredīts, kurš ir līdz vienam gadam, vidējā termiņa kredīts, kurš ir līdz trijiem gadiem un ilgtermiņa kredīts, kurš ir ilgāks par trijiem gadiem.
• Hipotēku kredīts ir plaši izplatīts. Noteiktu impulsu saimnieciskai darbībai sniedz ilgtermiņa kredīts, kas nodrošināts ar nekustamo īpašuma – ķīlu. Šī kredīta saņemšanai var ieķīlāt zemi; zemnieku saimniecību; ēkas. Hipotekāro kredītu var nākties arī mums kā jauniem cilvēkiem kādreiz izmantot, jo tieši šis kredīts atļauj iedzīvotajiem iegādāties dzīvokļus, mājas, zemes u.t.t. Tomēr, ja arī nekustamais īpašums ir ieķīlāts tā saimnieks to var brīvi lietot, izņemot nekustamā īpašuma īpašnieks nekustamo īpašumu, ja tas ir ieķīlāts nedrīkst pārdot, vai arī otrreiz ieķīlāt. Šī kredīta termiņi ir daudz reiz ilgāki, jo hipotekārais kredīts var tikt aizdots pat uz divdesmit, trīsdesmit un četrdesmit gadiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties