Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:121967
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Visaptveroša kvalitātes pārvaldība    4
  Eiropas kvalitātes vadības fonds (EFQM). Izcilības modelis    6
  QS 9000    10
  Tick IT    13
  ISO 9001:2000    15
  Vides pārvaldība. ISO 14001    17
  Latvijas Kvalitātes balva    19
  Izmantoto avotu saraksts    22
Darba fragmentsAizvērt

Visaptveroša kvalitātes pārvaldība jeb Total Quality Management (TQM) ir visu funkciju un procesu integrācija uzņēmumā, ar mērķi sasniegt nepārtrauktu preču un pakalpojumu kvalitātes uzlabošanos. Galvenais mērķis ir apmierināti klienti1. TQM ir viens no sekmīga biznesa pamatnosacījumiem visā pasaulē.
TQM ieviešana uzņēmumos bieži ir saistīta ar iespēju palielināt peļņas apjomus un tirgus daļu, lai spētu labāk konkurēt tirgū. TQM sistēma ir veidota tā, lai uzlabotu ražošanas apjomus, efektivitāti, kā arī palielinātu peļņu.
1980.gadu laikā uzņēmumi sāka pamazām apgūt TQM, jo klienti vairs nebija apmierināti ar uzņēmumu ražotās produkcijas kvalitāti. Daudzi ticēja, ka TQM atrisinās visas uzņēmumu problēmas. Lielākā to daļa apguva TQM nosacījumus, bet neieviesa tos dzīvē. Tie aizmirsa bar tādām būtiskām vērtībām, kā klienti un to apmierinātība. Tā rezultātā daudzas TQM programmas, kas tika aizsāktas 1980.gados, izgāzās, izraisot negatīvu reakciju pret TQM kā tādu2. Bet neskatoties uz to šīs sistēmas principi palika nemainīgi, jo uzņēmumi saprata, ka tie ir nepieciešami, lai sasniegtu pozitīvus rezultātus.
Lai pilnībā ieviestu TQM, ir nepieciešams panākt ikviena uzņēmuma darbinieka piedalīšanos tajā. Tā ir sistemātiska visa liekā un nevajadzīgā likvidācija, kas iepriekš radīts nepilnīgu uzņēmuma darbības sistēmu ietvaros. Ir skaidrs, ka visas uzņēmuma aktivitātes un pūles ir šīs sistēmas sastāvdaļa, un ka nav iespējams izmainīt vienu šīs sistēmas daļu tā, lai tas neskartu pārējo sistēmu. TQM ieviešanas procesā ir pazīstami daudz dažādi uzskati un viedokļi. Dr. Demings ir izstrādājis savu teoriju par to. Lai gan tā ir tikai viena no daudzām, ir pieņemts uzskatīt, ka turpmāk nosauktie punkti nevar tikt atstāti bez uzmanības.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties