Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:121945
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pilnīga necieņa pret vecvecākiem, pat izsmiekls, viņu pazemošana, vecāki ir tik ļoti aizņemti ar plānu kaldināšanu, ka ir aizmirsuši par savu atvasi. Viņu sapņi balstās uz to, ka Edžiņš mantos ‘’Indrānus’’, viņi dzīvo ilūzijās ,tik ļoti aizņemti ar mantas sadali, ka nemana- Edžiņam saimniecība ir vienaldzīga, viņš pat saka Noliņam, ka ‘’Indrānus’’ pārdotu tāpat kā tēvs ošus. Vecāki ir akli un to nemana, filmā, tāpat kā lugā, cauri jūtama didaktika. Bērna neaudzināšanas sekas. Vērtību nepareiza sadale.
Indrānu māte, neskatoties uz savu vājumu un nezūdošo vēlmi pārtraukt ķīviņu, tomēr saglabā saimnieces kā vadones īpašības. Īpaši tas jūtams sarunās ar Ievu. Arī viņa nebūt nav mierā ar pāridarījumu ,īpaši, kad uzzina –dēla vēstule tika viltota no Ievas rokas. Iepriekš mieru vēlošās vecās saimnieces sirds ir nemierīga negodības priekšā.
Lai gan filmas noskatīšanās, kā jau iepriekš minēju, atklāja raksturus daudz tiešāk un nepārprotamāk, kas ļāva precīzāk izjust esošo situāciju, tomēr, salīdzinot ar pārējām filmām , kuras esmu skatījusies šī kursa ietvaros, secinu, ka ‘’Indrānu’’ ekranizējums man šķita visneveiksmīgākais. Iespējams tāpēc, ka filmas sižets, notikumu secība gandrīz pilnībā atbilda lugai. Būtu vēlējusies redzēt lielāku spēli ar esošo tekstu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties