Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:121455
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par personību dēvējams cilvēks, kas sasniedzis noteiktu psihes attīstības pakāpi. Šo pakāpi raksturo tas, ka cilvēks pašizziņas procesā sāk uztvert un pārdzīvot pats sevi kā vienotu veselumu, kas atšķirīgs no citiem cilvēkiem un izpaužas jēdzienā “es”. Šādā psihes attīstības līmenī cilvēkam ir savi uzskati un attiecības, savas morālās prasības un vērtējums. Katru personību raksturo tās aktivitāte. Cilvēks, kurš sasniedzis šādu attīstības pakāpi ir spējīgs iedarboties uz apkārtējo vidi, pārveidot to atbilstoši saviem uzskatiem. Kad cilvēks ir sasniedzis tādu attīstības pakāpi, viņu var dēvēt par personību. Šāda pilnīga personības attīstības pakāpe vērojama tikai pieaugušajiem. Taču iepriekš minētās iezīmes sāk veidoties ļoti agri, un katrā vecumposmā tām piemīt savas īpatnības.
Dažādi psihologi bērnu un skolēnu personības attīstības vecumposmus iedala dažādos periodos. Tomass Likons morālās attīstības posmus ir iedalījis sešās stadijās, kuras ļoti plaši un izsmeļoši ir aprakstītas grāmatā “Bērna audzināšana. No dzimšanas brīža caur pusaudža gadiem.”…

Autora komentārsAtvērt
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties