Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:119637
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Investīciju apjomu nosaka ietaupījumu lielums valstī, investīciju izmaksas un gaidāmā peļņa. Investīcijas lielākoties ir ieguldījumi, kuri atmaksājas pēc vairākiem gadiem, tāpēc investīcijām uzņēmēji parasti izmanto aizņēmumus. Par aizņēmumu jāmaksā procentu likme. Augsta procentu likme samazina pieprasījumu pēc investīcijām, savukārt procentu likmes samazināšana stimulē investīciju apjoma palielināšanos.

6. Akselerācijas efekts ekonomikā rada situāciju, kad izmaiņas kopprodukta pieauguma tempos ietekmē arī investīciju apjomu. Parasti investīciju apjoma izmaiņas seko ienākuma izmaiņām un svārstās lielākā amplitūdā nekā ienākums jeb ražošanas apjoms9 .
Šo efektu varētu izskaidrot šādi – ja uzņēmuma saražotajai precei ir gaidāms pieprasījuma pieaugums, uzņēmums vēlas saņemt pēc iespējas lielākas investīcijas lai iegādātos ražošanas līdzekļus, spētu apmierināt pieprasījumu un galu galā tādējādi nopelnītu pēc iespējas vairāk. Šajā posmā investīciju apjoms pieaug vairākkārt. Savukārt, ja produkcijas pieprasījums saglabājas iepriekšējo gadu līmenī vai samazinās, investīciju apjoms samazinās vairākkārt.
Akselerators ir kapitālieguldījumu nestabilitātes iemesls un līdz ar to ekonomikas kopējo nestabilitāti pastiprinošs faktors. Akselerācijas efekts, darbojoties kopā ar multiplikācijas efektu, veicina ļoti ciklisku attīstību. Valstis cenšas šos efektus nomākt, jo, ļaujot tiem darboties brīvi, tautsaimniecības attīstība ciklu iespaidā tiktu ļoti traucēta.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1246748
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties