Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:118742
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN IETEIKUMI
Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā visu grāmatvedības uzskaiti regulē Finanšu ministrijas metodiski ieteikumi grāmatvedības uzskaitē, tās pakļautības iestādēm. Līdz ar to nepastāv nekādas iespējas mainīt uzskaites politiku iestādē. Visas specifiskās ar iestādes darbību saistītas uzskaites prasības ir jāsaskaņo ar Finanšu ministriju un citām ministrijas pakļautībā esošām iestādēm.
Tā kā Inspekcija regulāri tiek pakļauta dažādiem regulāriem auditiem par finanšu izlietojumu, plānošanu un grāmatvedības uzskaiti, ar grāmatvedību un finansēm saistītiem darbiniekiem ir daudz papildus darba, sagatavojot atskaites, salīdzinot ar privātā sfērā darbojošos uzņēmumu grāmatvedības un finanšu darbiniekiem. Izpētot grāmatveža darbu, var secināt, ka šīs iestādēs grāmatvedim „tīrai” grāmatvedības uzskaitei sanāk veltīt tikai apmēram 50% no sava darba laika. Pārējais laiks aiziet pildot specifiskas atskaites ikmēneša, ceturkšņa atskaites, kas jāiesniedz pārraugošajā iestādē.
Par grāmatvedības uzskaiti Inspekcijā var secināt:
• Grāmatvedības uzskaite ir stingri reglamentēta un grāmatvedim, veicot jebkādu grāmatojumu ir jāvadās, pēc pārraugošās iestādes uzskaites prasībām;
• Vienīgā atkāpe no pārraugošās iestādes uzskaites prasībām ir iespējama, tikai saistībā ar Inspekcijas specifisko, unikālo darbību (saistībā ar kontroli un uzraudzību);
• Inspekcijai ir iespēja veikt sīkāku analītisko uzskaiti, ka neiziet ārpus no Ministrijā noteiktā. Tas tiek darīts pie mazvērtīgā inventāra uzskaites, Inspekcija ir ieviesusi savu trīsciparu numerāciju, katrai inventāra vienībai, lai atvieglotu inventāra uzskaiti pēc daudzumiem.
Būtiskas izmaiņas Inspekcijas grāmatvedības uzskaitē nav iespējamas, jo tā ir pakļauta pārraugošajai iestādei, kuras pakļautībā ir vēl iestādes ar savu darbības specifiku. Līdz ar to, lai veiktu kādas izmaiņas grāmatvedības politikā, ir vajadzīgs ilgs laiks.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1229759
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties