Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:118655
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Pārskats „Darbinieki_izpilda_pasutijumu”    3
  Pārskats „Sutijumu_summas”    3
  Pārskats „Klientu_sutijumi”    4
  Daudzdimensiju kubs    5
  Datu vitrīnas pārskati    8
  Pirmais pārskats    8
  Otrais pārskats    8
  Trešais pārskats    9
  Ceturtais pārskats    9
  Piektais pārskats    10
  Secinājumi    11
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Darba izstrāde bija kas jauns, jo iepriekš nebiju saskāries ne ar pārskatu veidošanu Access vidē, ne ar kubu un datu vitrīnu veidošanu Excel vidē, taču ar PivotTable .
Pārskatu veidošana Access vidē milzīgas problēmas nesagādāja, jo pirmie pārskati tika izveidoti ar automātisko rīku un tad bija iespējams aplūkot, kādi lauki kurā atskaites daļā ir jānovieto, jo gala rezultāts izskatītos gan vizuāli sakarīgi, gan dati tiktu atspoguļoti pareizi. Nelielas problēmas galvenokārt bija ar trešo pārskatu Access vidē, jo nācās krietni vien nopūlēties ar lauku izvietošanu un grupēšana, lai iegūtu vēlamo skatu un rezultātu.
Pārskati Access vidē tika veidoti izmantojot Access 2010 versiju, bet lai izveidoto kubu, izmantoju Excel un Access 2003, jo tas ir vienkāršāk un nav nepieciešams lejupielādēt nekādus papildus aplikācijas. Kubam paredzētā datubāze tikai veidota Access 2003 vidē, jo Excel 2003 vide neatbalsta jauno Access 2010 formātu.
Pateicoties pieejamiem mācību materiāliem, kuba un datu vitrīnas veidošana lielas grūtības nesagādāja. Vienīgi nācās veidot kubu vairākas reizes pa jaunu, jo no sākuma nebija saprotams kas un kā ir jādara un tad ar izveidotā kuba palīdzību nebija iespējams attēlot informāciju sev vēlamajā veidā, piemēram, lai atspoguļotu katra sūtījuma apmaksāšanā izmantoto banku.
Salīdzinājumā kubs un pārskats Access vidē, varu teikt, ka pārskats Access vidē gala rezultātā būs vizuāli pievilcīgāks, jo to ir iespējams visādi „izskaistināt” taču, ja lietotājam nav nekādas saprašanas par tā veidošanu un pārskats ir vienkārši pasūtīts pie kāda izstrādātāja, tad šis variants nav diez ko ērts, jo to pēc tam iespējams modificēt, salīdzinot ar Excel datu vitrīnu, kur ir pēc lietotāja ieskatiem, var mainīt informācijas lauku atrašanās vietu un iespējamos datus, ko ir nepieciešamas attēlot.
Darbam tika patērētas aptuveni 7 līdz 8 stundas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties